Proiect de 1,7 milioane de lei pentru protejarea florei şi faunei din Cheile Turzii şi Turenilor

Un proiect cu finanţare europeană de aproape 1,7 milioane de lei, care vizează protejarea florei şi faunei din Cheile Turzii şi Cheile Turenilor, arii naturale protejate care fac parte din reţeaua siturilor Natura 2000, a fost lansat, vineri, de Consiliul Judeţean Cluj.

246 afișări
Imaginea articolului Proiect de 1,7 milioane de lei pentru protejarea florei şi faunei din Cheile Turzii şi Turenilor

Proiect de 1,7 milioane de lei pentru protejarea florei şi faunei din Cheile Turzii şi Turenilor (Imagine: Lucian Muntean / MediafaxFoto)

Diana Coman, manager de proiect, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că acest demers este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională şi vizează eficientizarea măsurilor de conservare şi de protejare a florei şi faunei din Cheile Turzii şi Cheile Turenilor, arii naturale protejate care fac parte din reţeaua siturilor Natura 2000.

Potrivit sursei citate, în cele două zone există o serie de specii protejate, precum liliacul cu aripi lungi, liliacul mediteranean cu potcoavă, buhaiul de baltă cu burta galbenă sau roşie, şarpele de alun, fluturele roşu de mlaştină, acvila de munte, fluturele de mărul lupului, dar şi floră, cum sunt irisul bărbos, gălbinarea, dediţei şi stânjenei.

"Proiectul prevede crearea de baze de date şi hărţi pentru habitatele şi speciile din cele două arii protejate şi planuri de monitorizare a acestora", a spus Coman.

Proiectul va avea o durată de implementare de 18 luni, autorităţile judeţene sperând ca, în urma finalizării proiectului, să crească numărul de turişti din cele două arii naturale protejate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici