Proiect de două milioane de euro privind reabilitarea unor clădiri din centrul Clujului

Un proiect al Primăriei Cluj-Napoca privind reabilitarea şi refaţadizarea a aproape 150 de clădiri din centrul oraşului va fi lansat în consultare publică, valoarea lucrărilor fiind de două milioane de euro, iar proprietarii imobilelor ar contribui cu 80 la sută, municipalitatea asigurând restul.

236 afișări
Imaginea articolului Proiect de două milioane de euro privind reabilitarea unor clădiri din centrul Clujului

Proiect de două milioane de euro privind reabilitarea unor clădiri din centrul Clujului (Imagine: Lucian Muntean/Arhiva Mediafax Foto)

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că propune un proiect de refaţadizare şi reabilitare a clădirilor din zona centrală a municipiului, în perioada 2013-2014.

"După ce am câştigat titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2015, trebuie să ne pregătim ca atare. Proiectul prevede ca Primăria să sprijine lucrările cu 20 la sută, iar proprietarii să contribuie cu 80 la sută. Dacă proprietarii nu realizează lucrările, noi le vom da amendă şi vom cere o ordonanţă preşedinţială de a efectua lucrările pe costul lor în totalitate, fără a avea posibilitatea de a-i ajuta cu cei 20 la sută. În zona centrală există 101 imobile care trebuie refaţadizate, la care se adaugă alte 46 aflate într-o stare gravă şi care urmează să fie reabilitate. Costul estimativ al lucrărilor se ridică la două milioane de euro, din care Primăria va suporta 20 la sută, adică 400.000 de euro", a spus Boc.

Potrivit acestuia, în cazul în care proprietarul unui imobil care necesită refaţadizare sau reabilitare ar intra în parteneriat cu Primăria, aceasta ar plăti costul integral al lucrărilor, iar în termen de zece ani proprietarii ar returna 80 la sută din valoare.

"Pe această perioadă se înscrie o ipotecă în Cartea Funciară, iar dacă imobilul va fi înstrăinat, cumpărătorul va şti că trebuie să returneze Primăriei banii", a subliniat Emil Boc.

Primăria Cluj-Napoca va iniţia, joi, o consultare publică privind proiectul de refaţadizare şi reabilitare a clădirilor, urmând ca după 10 zile, în cazul în care nu se depune vreo cerere de organizare a unei dezbateri publice, proiectul să fie supus aprobării Consiliului Local.

Boc a estimat că în luna iulie cel târziu,proiectul de refaţadizare şi reabilitare a clădirilor din centrul municipiului ar urma să fie aprobat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici