Proiect: Panourile publicitare şi garajele ilegale vor fi ridicate pe cheltuiala proprietarilor, în Sectorul 1

  • Panourile publicitare, chioşcurile şi garajele amplasate nelegal din Sectorul 1 din Bucureşti vor fi ridicate pe cheltuiala proprietarilor.
  • Este un proiect de hotărâre care a fost supus dezbaterii publice de edilii sectorului.
307 afișări
Imaginea articolului Proiect: Panourile publicitare şi garajele ilegale vor fi ridicate pe cheltuiala proprietarilor, în Sectorul 1

Proiect: Panourile publicitare şi garajele ilegale vor fi ridicate pe cheltuiala proprietarilor, în Sectorul 1

Primăria Sectorului 1 anunţă că domeniul public va fi eliberat de panourile publicitare, chioşcurile, tonetele şi garajele amplasate nelegal. Potrivit unui proiect de regulament aflat în prezent în dezbatere publică, acestea vor fi ridicate de pe domeniul public, vor fi transportate şi depozitate într-un spaţiu special amenajat.

Contravaloarea întregii operaţiuni va fi suportată de către proprietarii panourilor publicitare, chioşcurilor, tonetelor sau garajelor care vor trebui să achite, după caz, şi amenda contravenţională prevăzută de legislaţia în vigoare.

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor, precum şi dispunerea măsurilor tehnico-administrative de ridicare a construcţiilor provizorii nelegale urmează a se face de către poliţiştii locali din cadrul Poliţiei Locale Sector 1, iar acţiunea de ridicare va fi realizată, în baza dispoziţiei primarului Sectorului 1, de către Administraţia Domeniului Public sau de un operator contractat.

„Domeniul public trebuie să fie curăţat de tot ce înseamnă construcţie provizorie amplasată nelegal. Proprietarii de panouri publicitare, chioşcuri sau garaje trebuie să înţeleagă că în Sectorul 1 s-a schimbat paradigma şi că legea va fi respectată cu stricteţe şi în acest domeniu. Vom avea toleranţă zero faţă de orice fel de construcţie, fie ea şi provizorie, amplasată pe domeniul public cu încălcarea legii”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Pentru mijloacele de publicitate amplasate pe domeniul public care nu se încadrează în prevederile legii privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate se acordă un termen de 30 de zile pentru aducerea în condiţiile impuse, sau în cazul în care nu este posibil, pentru ridicarea acestora. „În cazul în care proprietarul mijlocului publicitar nu se conformează notificării în termenul de 30 de zile, administraţia locală a Sectorului 1 urmează să dispună sancţionarea acestuia în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 185/2013, cu amendă de la 1.000 de lei la 20.000 de lei şi complementar cu dispunerea măsurii tehnico-administrative a ridicării bunului de pe domeniul public”, au anunţat autorităţile.

Mijlocul de publicitate, chioşcul, toneta sau garajul vor fi păstrate timp de 30 de zile în starea în care au fost ridicate pentru a putea fi recuperate de proprietarul lor după achitarea amenzii contravenţionale, după caz, şi plata cheltuielilor de ridicare, transport şi de depozitare. Dacă proprietarul nu-şi revendică bunul în perioada specificată, după expirarea termenului de 30 de zile, acesta urmează a fi valorificat/casat.

Proiectul de hotărâre pentru aprobarea regulamentului este pus în dezbatere publică pe site-ul primăriei, iar propunerile pot fi trimise până pe 19 iulie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici