Video PROIECT TURISTIC pe lacurile Floreasca - Tei: Un vaporaş electric va circula pe lacurile Herăstrău, Floreasca şi Tei. Cum va arăta noua zonă de agrement a Bucureştiului - FOTO, VIDEO

Un vaporaş electric va face un circuit pe lacurile Herăstrău, Floreasca şi Tei, de anul viitor, după ce va fi finalizat proiectul de amenajare a unui traseu turistic în zona Floreasca - Tei, a anunţat, vineri, primarul Capitalei Sorin Oprescu.

2895 afișări

Proiectul "Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca -Tei şi zonele adiacente" a început în urmă cu opt luni.

Noul traseu turistic va putea fi parcurs cu bicicleta, pietonal şi nautic.

Municipalitatea intenţionează să cumpere un vaporaş electric, care va circula pe cele trei lacuri, prin două ecluze. Astfel, va fi extinsă zona de navigaţie de agrement, limitată în prezent la Lacul Herăstrău.

De-a lungul circuitului turistic, vor fi amenajate piste de biciclete cu o lungime de 4.410 metri liniari, un loc de joacă pentru copii cu o suprafaţă de 832 mp, o sală multifuncţională cu o suprafaţă de 260 mp şi o capacitate de 360 de persoane, cinci platforme pentru activităţi culturale şi de agrement (patru pe Lacul Floreasca şi unul pe Lacul Tei), care oferă posibilităţi de filmare, fotografiere a peisajului, relaxare, două amfiteatre pentru activităţi culturale şi de agrement (unul pe Lacul Floreasca şi unul pe Lacul Tei), trei piscine destinate agrementului (două în Floreasca şi una în Tei), şase porturi turistice (patru în Floreasca şi două în Tei), 12 debarcadere (opt pe Floreasca şi patru pe Tei) pentru ambarcaţiuni mici de agrement şi ambarcaţiuni turistice (vaporaşe, bărcuţe, echipamente pentru wind surf şi kite surf, canoe, hidrobiciclete).

În apropierea porturilor turistice şi a debarcaderelor vor fi amenajate case de bilete, toalete şi puncte de salvamar şi prim ajutor. De asemenea, circuitul va avea puncte de informare pentru turişti, dotate cu reţele wireless. Clădările pentru servicii vor fi alimentate cu energie solară.

Valoare totală a proiectului este de 88.355.487 de lei lei, cu TVA, din care 23.519.736 de lei sunt din fonduri europene, iar contribuţia municipalităţii este de 47.859.566 de lei.

Proiectul este realizat în proporţie de 30 la sută.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, la conferinţa de prezentare a proiectului, că ar dori ca în primele luni din 2016 să fie deja posibile plimbările cu vaporaşul pe cele trei lacuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici