Proiectul privind insolvenţa ar putea intra în şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, luni, că proiectul de act normativ privind insolvenţa este definitivat şi că speră ca acesta să fie propus Guvernului în şedinţa de săptămâna aceasta.

3468 afișări
Imaginea articolului Proiectul privind insolvenţa ar putea intra în şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta

Proiectul privind insolvenţa ar putea intra în şedinţa de Guvern de săptămâna aceasta

"Este definitivat acest proiect de act normativ. Eu spun că aceste propuneri sunt propuneri care în primul rând vor face ca mediul economic să fie mult mai curat şi corect, pentru că ştiţi foarte bine, sunt companii care au practică din a intra în insolvenţă, de a sta în insolvenţă şi de a crea probleme celorlalte companii de bună credinţă. Este o posibilitate ca statul, de exemplu, în situaţia când are anumite creanţe la anumite companii să decidă chiar ştergerea unor creanţe până la 50 % pentru a ajuta acele companii care în piaţă să devină atractive. Se va intra mai greu poate în insolvenţă pentru că din păcate cadrul legislativ actual a permis o astfel de situaţie. Se va ieşi mai repede din insolvenţă", a declarat Eugen Teodorovici, prezent la Universitatea Politehnica din Capitală.

Ministrul Finanţelor a adăugat că proiectul "nu a fost blocat niciodată şi are toate avizele" în condiţiile în care acum o săptămână preciza că lipseşte avizul de la ministerul Justiţiei.

"Sper că va fi propus Guvernului în şedinţa de săptămâna aceasta", a completat, luni, Teodorovici.

Proiectul a fost pus în dezbatere publică pe 18 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici