Proprietarii de animale de companie îşi pot vaccina câinii şi pisicile împotriva coronavirusului

  • Cercetătorii anunţă că vaccinarea animalelor de companie împotriva coronavirusului poate deveni o necesitate
  • În ultimul an au fost testate pozitive diferite animale domestice
  • Pentru câini şi pisici există deja un vaccin împotriva coronavirusului care afectează animalele
3811 afișări
Imaginea articolului Proprietarii de animale de companie îşi pot vaccina câinii şi pisicile împotriva coronavirusului

Proprietarii de animale de companie îşi pot vaccina câinii şi pisicile împotriva coronavirusului

În timp ce întreaga lume încearcă să se imunizeze, un studiu publicat în jurnalul Virulence ne oferă un alt motiv de îngrijorare. Vom fi nevoiţi să vaccinăm şi animalele de companie, spun cercetătorii.

La studiu au lucrat oameni de ştiinţă de la Universităţile East Anglia şi Minnesota alături de cei de la Institutul Earlham din Norwich. Ei au concluzionat că vaccinarea animalelor de companie poate deveni o necesitate în viitor dacă vrem să oprim răspândirea coronavirusului.

Patricia Nanu este medic veterinar şi îţi explică de ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca persoanele testate pozitiv să păstreze distanţa faţă de animalele lor de companie. 

„Dacă animalul îşi va linge proprietarul poate să ia acest virus. Dar nu poate transmite mai departe. Animalul nu face boala. Atâta timp cât nu face boala, nu are şi un grad de viremie”, explică medicul veterinar.

Animalele pot fi protejate. Există deja un vaccin pentru câini şi pisici. Este vorba însă de un alt tip de coronavirus care afectează doar animalele.

„La câini există coronavirusul canin care dezvoltă o boală cu semne digestive. S-a făcut un vaccin pentru acest coronavirus, dar nu este cel care declanşează boala de la om. Este diferit chiar dacă este din cadrul aceleiaşi specii de coronavirus. Este un vaccin suplimentar pe care noi îl putem face animalului”, spune Patricia Nanu.

Dacă unii oameni sunt mai greu de convins să se vaccineze, stăpânii de animale abia aşteaptă să-şi protejeze cei mai buni prieteni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici