Video PROTEST la adresa ministrului Educaţiei, în Piaţa Victoriei. Lui Pop i se cere demisia pentru că a bulversat întregul sistem de învăţământ românesc

Bucureştenii protestează, marţi, la adresa ministrului Educaţiei, Liviu Pop, ei aducând câte o carte în Piaţa Victoriei şi îndemnându-l pe acesta să-şi dea demisia.

797 afișări

Printre cărţile donate ministrului Liviu Marian Pop, se numără ”Aventurile baronului Munnchausen”, ”Matematică, exerciţii şi probleme pentru clasele V-VIII”, dar şi manuale de gramatică.

”Am adus cărţi pentru bibliotecile şcolare, care nu au cărţi. Domnului ministru îi transmit să se uite în cărţile de gramatică”, a spus o femeie, după ce a adus în Piaţa Victoriei câteva cărţi de gramatică.

Protestatarii au scris şi mesaje pe cărţi.

”Dragă cititorule, această carte a fost donată pentru «Biblioteca lui Pop», dedicată lui Pop Liviu Marian, ajuns printr-o eroare ministru al Educaţiei. Îţi dorim lectură plăcută şi cu folos”, este unul dintre mesaje.

Evenimentul ”Hai să îi ducem o carte lui Pop şi să îi cerem demisia!”, care urmează să se desfăşoare pe parcursul întregii zile, a fost promovat pe Facebook. Iniţiatorii au susţinut că ministrul Educaţiei, Liviu Marian Pop, a bulversat întregul sistem de învăţământ românesc.

”Milioane de copii şi de părinţi au privit, în ultimele săptămâni, cum deciziile halucinante ale lui Pop duc şcoala românească spre haos complet. Cea mai recentă măsură care a dat peste cap Educaţia din România a fost ordinul de ministru privind interzicerea materialelor auxiliare, care a provocat situaţii aberante: părinţii s-au plâns că elevii sunt percheziţionaţi în ghiozdane, profesorii că nu mai au cum să predea la clase, Gazeta Matematică a fost considerată interzisă în şcoli iar soarta examenelor din acest an şcolar a devenit incertă. Din ”palmaresul” ministrului Pop mai amintim: Manualul Unic la clasa a cincea, Manualul de Sport, convingerea că, deşi în România Educaţia e gratuită, asta înseamnă doar că elevii nu plătesc, nu şi părinţii lor”, susţineau organizatorii.

El îi îndemnau pe bucureşteni să protesteze printr-un gest simbolic: dăruindu-i, fiecare, câte o carte.

”Orice carte, pentru că nu dorim să trăim într-o ţară în care un material didactic sau o operă literară să poată interzise. Dacă doriţi, puteţi scrie şi o dedicaţie pentru domnul Pop, poate va reuşi să înţeleagă mai bine mesajul. Şi să înţeleagă că haosul pe care l-a provocat este prea mare şi e timpul să îşi dea demisia. Puteţi veni oricând între 9AM şi miezul-nopţii, pentru că ştim că viaţa de părinte este foarte complicată şi programul este mereu, contra-cronometru”, au mai menţionat organizatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici