Protest la Cotroceni: Un bărbat s-a urcat pe un stâlp şi a ameninţat că se împuşcă în cap - FOTO

Un bărbat s-a urcat, miercuri dimineaţă, pe un stâlp de lângă Palatul Cotroceni şi a ameninţat că se împuşcă în cap, nemulţumit că ar fi fost nedreptăţit într-un proces, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca, precizând că acesta a protestat în acelaşi mod şi în urmă cu două luni.

2743 afișări
Imaginea articolului Protest la Cotroceni: Un bărbat s-a urcat pe un stâlp şi a ameninţat că se împuşcă în cap - FOTO

Protest la Cotroceni: Un bărbat s-a urcat pe un stâlp şi a ameninţat că se împuşcă în cap (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Bărbatul a ameninţat că se împuşcă în cap cu un pistol dacă nu vine să stea de vorbă cu el preşedintele Traian Băsescu. Pistolul bărbatului era o armă neletală, cu proiectile mici din plastic, care nu necesită autorizaţie, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

Acesta a afişat o pânză pe care scrie "Nu există drepturile omului în România. Vă rog să îmi daţi dreptul la moarte" şi s-a legat de stâlpul de iluminat cu o sârmă prinsă în jurul gâtului.

El susţine că a fost nedreptăţit într-un proces cu firma la care a lucrat.

Bărbatul, care a stat aproape şapte ore pe stâlp, a fost dat jos cu autoscara pompierilor. După ce a fost coborât la sol, bărbatul a fost preluat de poliţişti, care îl vor duce la Secţia 22, pentru a fi audiat.

Cinci negociatori de la Poliţia Capitalei au discutat aproximativ şapte ore cu bărbatul, reuşind să-l convingă să coboare de pe stâlp în jurul orei 15.30.

Bărbatul a mai încercat să se sinucidă, el fiind diagnosticat cu "sindrom depresiv reactiv şi tulburare de personalitate polimorfă, au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Potrivit surselor citate, bărbatul este la a treia urcare pe stâlp şi a încercat să se sinucidă cu apă grea.

În 8 iunie, bărbatul s-a urcat pe un stâlp de lângă Palatul Cotroceni, ameninţând că se sinucide, fiind convins să renunţe la protest după aproximativ şase ore.

Bărbatul s-a legat atunci cu trei cabluri electrice tricolore de stâlp şi de gât, acuzând tot justiţia pentru gestul său.

Când a fost dat jos de pe stâlpul pe care se urcase pentru a protesta, asupra lui a fost găsit un document medical eliberat după ce a fost examinat în urma unei tentative de sinucidere cu apă grea.

În urma examinării medicale, bărbatul a fost diagnosticat cu "sindrom depresiv reactiv şi tulburare de personalitate polimorfă", au mai spus sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici