Protest spontan al şoferilor de la RATC Constanţa. Autobuzele regiei nu au fost scoase pe traseu

Şoferii Regiei de Transport în Comun din Constanţa au declanşat un protest spontan luni dimineaţă, solicitând majorarea salariilor, iar autobuzele regiei nu au fost scoase pe traseu.

366 afișări
Imaginea articolului Protest spontan al şoferilor de la RATC Constanţa. Autobuzele regiei nu au fost scoase pe traseu

Protest spontan al şoferilor de la RATC Constanţa. Autobuzele regiei nu au fost scoase pe traseu (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Toţi şoferii de pe mijloacele de transport în comun ale RATC Constanţa au declanşat o grevă spontană în curtea instituţiei, refuzând să mai iasă pe traseu.

Şoferii spun că nu vor mai pleca în cursă pentru că nu s-a schimbat nimic de la ultimul lor protest, din luna mai, când li s-a promis găsirea de soluţii pentru creşterea salariilor.

Sindicatul din RATC are aproximativ 900 de membri, dar protestul a fost declanşat doar de şoferi, aproximativ 200 de persoane.

Ca urmare a protestului, transportul în comun în Constanţa se desfăşoară foarte greu, fiind asigurat doar de microbuzele firmelor particulare.

Reprezentanţii regiei au încercat să discute cu greviştii, dar aceştia au spus că vor să discute cu primarul Radu Mazăre.

Directorul RATC, Cristian Tănase, spune însă că protestul angajaţilor este ilegal, şi că, probabil, se va îndrepta în instanţă împotriva lor.

Ultimul protest spontan al salariaţilor din RATC a avut loc în 22 mai, când tot şoferii au refuzat să lucreze. Greva de atunci a luat sfârşit după ce protestatarii au obţinut din partea conducerii promisiunea că salariile le vor fi majorate şi vor primi bonuri de masă, cu condiţia ca societatea să intre în perioada următoare pe profit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici