Protest spontan la Direcţia de Finanţe Olt - VIDEO

Aproximativ 150 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Olt au declanşat, miercuri dimineaţă, un protest spontan pe holurile instituţiei, nemulţumiţi că nu le-au fost alocate drepturile salariale.

135 afișări
Imaginea articolului Protest spontan la Direcţia de Finanţe Olt - VIDEO

Protest spontan la Direcţia de Finanţe Olt (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Liderul de sindicat al DGFP Olt, Florin Monea, a declarat, miercuri dimineaţă, pentru corespondentul MEDIAFAX că aproximativ 150 de salariaţi ai unităţii au întrerupt activitatea într-un protest spontan.

"Nu este o acţiune organizată de sindicat. Este un protest spontan pentru că oamenii nu şi-au primit drepturile salariale. Soluţia ar fi ca ministerul să deblocheze sumele care au fost constituite. Oamenii sunt nemulţumiţi de suma alocată şi mai pot să spun că nici până la această oră conducerea DGFP nu a trimis acele liste cu stimulentele la Bucureşti", a declarat Florin Monea.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii angajaţilor de la Direcţia de Finanţe Olt au fost chemaţi de conducerea DGFP pentru o discuţie.

"Conducerea instituţiei ne-a chemat la o discuţie pentru a găsi o soluţie", a mai spus liderul de sindicat de la DGFP Olt, Florin Monea.

La ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii angajaţilor discută cu conducerea DGFP Olt.

Video Stirileprotv.ro

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 209 voturi "pentru", 12 "împotrivă" şi 66 de abţineri, OUG 1/2010 referitoare la reglementarea stimulentelor acordate bugetarilor, ministrul Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu declarând, după vot, că a fost corectat un sistem de salarizare nedrept.

Marţi, câteva zeci de angajaţi din Ministerul de Finanţe au oprit activitatea susţinând că au informaţii că nu-şi vor primi stimulentele promise în urma protestului spontan de săptămâna trecută. Protestul lor spontan a fost cauzat de întârzierile în "procesul neobişnuit" de validare a listelor privind stimulentele, precum şi de o comunicare defectuoasă, a spus prim-vicepreşedintele SNFP, Liviu Toader.

Aproximativ 200 de angajaţi ai Ministerului Finanţelor au protestat săptămâna trecută pe holurile instituţiei, cerând să le fie acordate stimulentele. Alţi peste 500 de angajaţi de la administraţiile financiare de sector din Capitală şi de la trezorerii au protestat în faţa Ministerului Finanţelor Publice, aceştia alăturându-se, joia trecută, colegilor din instituţie. Protestele spontane s-au extins în toată ţara, mii de angajaţi de la administraţiile financiare, din trezorerii, din casele de pensii, din direcţiile de ocupare a forţei de muncă, din casele de asigurări de sănătate, din asistenţă socială şi din biblioteci oprind lucru, joi dimineaţă, în semn de solidaritate cu angajaţii de la Ministerul Finanţelor.

În urma protestului spontan, între sindicate şi reprezentanţii Ministerului de Finanţe şi ANAF au avut loc mai multe runde de negocieri privind acordarea stimulentelor. La ultima, cea de sâmbătă, a participat doar liderul Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu, care a şi semnat un protocol privind acordarea acestor drepturi băneşti.

Sebastian Oprescu spunea, sâmbătă seară, la finalul unei runde de discuţii la MFP, că s-au stabilit criterii clare de acordare a stimulentelor, urmând ca luni, la nivel teritorial să fie puse în aplicare, în funcţie de acest lucru decizând continuarea sau nu a protestelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici