Protest spontan la Uzina Vulcan din Bucureşti

Câteva sute de muncitori ai Uzinei Vulcan din Bucureşti participă la un protest spontan în interiorul clădirii, din cauză că angajatorul nu le-a mai plătit salariile, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru.

446 afișări
Imaginea articolului Protest spontan la Uzina Vulcan din Bucureşti

Protest spontan la Uzina Vulcan din Bucureşti (Imagine: www.vulcan.co.at)

Militaru a precizat că la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje ale Jandarmeriei pentru a asigura exteriorul fabririi şi pentru ca protestul să nu se extindă în afara perimetruilui.

El a adăugat că fiind un protest în interiorul instituţiei, muncitorii nu au nevoie de autorizaţiei şi nu vor fi amendaţi.

După data de 17 iunie, conducerea fabricii a anunţat că le vor plăti salariile, a spus liderul de sindicat Alexandru Păduraru, adăugând că muncitorii nu şi-au primit drepturile de două luni, respectiv aprilie şi mai.

Aproximativ 700 de muncitori protestează în curtea uzinei.

Fabrica Vulcan a fost înfiinţată în anul 1904 ca sucursală a companiei austriece "Maschinen und Waggonbau Fabriks Aktiengesellschaft in Simmering", proprietatea uzinelor din Brno "Bruenn - Koenigsfelder Maschinenfabrik".

Profilul iniţial de fabricaţie cuprindea instalaţii complete pentru rafinării de petrol, benzină şi parafină, locomotive, vagoane cisternă, cazangerie.

În anul 1908 uzina încetează a mai fi o sucursală a companiei austriece, devenind societate anonimă pe actiuni, cu capital românesc şi strain, având numele "Vulcan - Fabrica de Maşini".

Din decembrie 2002, SC Vulcan SA este o companie privată şi parte a Grupului Energetic Tender.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici