Protestatarii forţează barajul de protecţie pentru a ajunge la Guvern

Protestatarii din Piaţa Victoriei încearcă să forţeze barajul de protecţie pentru a ajunge la Guvern şi aruncă cu sticle de plastic şi cu ouă spre sediul Executivului, iar între manifestanţi şi jandarmii veniţi să îi oprească are loc o altercaţie.

37 afișări
Imaginea articolului Protestatarii forţează barajul de protecţie pentru a ajunge la Guvern

Protestatarii din Piaţa Victoriei forţează barajul de protecţie pentru a ajunge la Guvern (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

În zona gardurilor de protecţie au venit mai multe echipaje de jandarmi, care au reuşit să îi ţină pe protestatari în zona amenajată pentru miting.

Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene pentru a-i opri pe protestatari.

În timpul busculadei, gardul de protecţie a fost mutat doi metri mai în spate spre sediul Guvernului, echipaje de jandarmi fiind pregătite cu scuturi să intervină.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat că protestatarii au încercat să forţeze barajul de protecţie din zona amenajată pentru miting, dar au fost opriţi de forţele de ordine. El a precizat că niciun protestatar sau jandarm nu a fost rănit în timpul busculadei.

El a susţinut că oamenii sunt instigaţi verbal de la tribună de către persoane care le-au spus să forţeze barajul de protecţie.

Militaru a adăugat că protestarii aruncă în jandarmi cu bannere, sticle cu apă şi chiar pietre.

Liderul CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a făcut apel la protestatari să se liniştească şi să continue paşnic mitingul, dar aceştia aruncă în continuare cu apă şi cu sticle goale spre jandarmii veniţi să îi oprească.

Petcu a spus că cei care au provocat incidentul nu sunt sindicalişti pe care el îi reprezintă, ci persoane infliltrate în rândul acestora. El a făcut apel la membrii CNSLR Frăţia să se grupeze în zona scenei, pentru a se delimita de cei care au declanşat incidentul din faţa sediului Guvernului.

Reprezentanţii CNSLR-Frăţia au făcut apel la protestari să nu mai arunce cu obiecte spre jandarmi, pentru că ei nu au nimic cu aceştia.

O femeie a mers la una din maşinile SMURD spunând că s-a speriat din cauză că jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene.

Traficul rutier a fost din nou întreurpt în Piaţa Victoriei pentru ca jandarmii să poată interveni pentru aplanarea conflictului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici