PROTESTE ale studenţilor la Bucureşti şi în ţară. O delegaţie a studenţilor a fost invitată să discute cu ministrul Costoiu - FOTO

Mii de studenţi au protestat miercuri în Capitală şi în marile oraşe din ţară, ei cerând, printre altele, alocarea a 6 % din PIB pentru Educaţie. Aceştia au scandat "Voi daţi afară tinerii din ţară", "Vrem să învăţăm şi nu să emigrăm", "Fără educaţie moare orice naţie". Protestul studenţilor din Bucureşti s-a încheiat în jurul orei 19.00, fără incidente, reprezentanţii ANOSR declarându-se nemulţumiţi după discuţiile cu ministrul Mihnea Costoiu.

2647 afișări
Imaginea articolului PROTESTE ale studenţilor la Bucureşti şi în ţară. O delegaţie a studenţilor a fost invitată să discute cu ministrul Costoiu - FOTO

PROTESTE ale studenţilor la Bucureşti şi în ţară (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

  • Protestul studenţilor din Capitală s-a încheiat. ANOSR, nemulţumită după discuţiile cu Costoiu

Protestul studenţilor din Bucureşti s-a încheiat, în jurul orei 19.00, fără incidente, reprezentanţii ANOSR declarându-se nemulţumiţi după discuţiile cu ministrul Mihnea Costoiu şi arătând că, dacă nu le sunt soluţionate revendicările, vor continua să iasă în stradă.

Preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Mihai Dragoş, a declarat, la ieşirea de la discuţiile purtate în sediul Ministerului Educaţiei, că ministrul Costoiu le-ar fi spus că bugetul Educaţiei va creşte anul viitor cu "aproximativ 0,5-0,6% din PIB" faţă de cel din 2013.

Potrivit lui Mihai Dragoş, ministrul Costoiu le-ar mai fi spus reprezentanţilor ANOSR că se poartă negocieri cu Ministerul de Finanţe pentru o majorare cu mai mult de 0,5% din PIB, care să se regăsească în forma finală a bugetului pe 2014.

Liderul ANOSR a adăugat că studenţilor li s-a promis şi o creştere de 5% a subvenţiei cămine-cantine.

Majorările menţionate nu răspund însă nevoilor sistemului şi cerinţelor studenţilor, a spus liderul ANOSR, care a subliniat că protestele vor continua, dacă nu sunt soluţionate revendicările.

Miercuri după-amiază, aproximativ 300 de studenţi s-au adunat în Piaţa Universităţii, la fântână, de unde au mers pe trotuar spre Piaţa Victoriei.

Ei s-au oprit în Piaţa Romană şi au intrat la ASE, unde au scandat "Haideţi cu noi", Vrem 6% pentru Educaţie". Anterior, studenţii au intrat şi în alte instituţii de învăţământ superior aflate pe traseele pe care au mers spre Universitate, respectiv Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti şi Facultatea de Arhitectură.

Studenţii au fost însoţiţi pe tot traseul de jandarmi şi nu au fost înregistrate incidente.

La Piaţa Victoriei, câţiva dintre protestatari au blocat, timp de aproximativ 20 de minute, circulaţia pe Şoseaua Kiseleff.

Studenţii au scandat "Minciunile se plătesc", "Studenţii în stradă ies", "Educaţia salvează naţia", "Fără educaţie moare orice naţie", "Elevii sunt cu noi" şi "Minciunile din guvern ne-au dus la sapă de lemn".

Ei au adus la protest bannere şi pancarte cu mesaje ca "6, vin studenţii", "Şi noi creştem odată cu procentul", "Vă rugăm să ne scuzaţi, suntem tineri educaţi", "Vrem cămine, nu ruine", "6% PIBune", "6% pentru Educaţie", "Educaţia salvează naţia" sau "Vrem cultură 6%".

De la Guvern, studenţii au plecat în marş pe traseul Calea Victoriei - Bulevardul Dacia - strada Th. Aman - strada G-ral Berthelot - sediul Ministerului Educaţiei.

La sediul ministerului au ajuns, în jurul orei 17.30, aproximativ 150 de studenţi, care au scandat "Să iasă afară!", cerând astfel să discute cu Mihnea Costoiu.

Ministrul, aflat în sediul instituţiei, a susţinut mai întâi o declaraţie de presă, după care a invitat înăuntru, pentru discuţii, un grup de reprezentanţi ai manifestanţilor.

În declaraţia de presă, el a anunţat că este deschis pentru continuarea negocierilor cu studenţii, precizând că trebuie să vorbească cu rectorii, întrucât există divergenţe chiar între organizaţiile studenţeşti, pe de o parte, şi între cererile lor şi ceea ce anunţă universităţile.

Potrivit reprezentanţilor Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), miercuri au loc acţiuni de protest în centrele universitare din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Galaţi, Baia Mare, Sibiu, Suceava, Oradea şi Alba-Iulia.

Studenţii cer Guvernului alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie şi se declară "revoltaţi de lipsa de responsabilitate pe care guvernanţii României o arată faţă de educaţie, când ea este definită că o prioritate naţională".

Printre nemulţumirile lor se numără, potrivit ANOSR, faptul că universităţile, în contextul unei subfinanţări constante a educaţiei, au fost nevoite să crească taxele, să comaseze grupe şi facultăţi sau să reducă şi chiar să oprească, în unele cazuri, investiţiile ce ţin de îmbunătăţirea calităţii sistemului educaţional.

"Totodată, studenţii sunt revoltaţi şi de faptul că bursele sociale sunt de 2 sau chiar de 3 ori mai mici decât prevede legea, ele nereuşind să acopere nici jumătate din costurile de masă şi de cazare, de faptul că jumătate dintre studenţii din România ajung să renunţe la studii din motive financiare sau din cauză că nu şi-au ales corespunzător facultatea şi de faptul că România este la coadă Uniunii Europene atât în ceea ce priveşte finanţarea educaţiei cât şi rată populaţiei cu studii superioare", a precizat ANOSR.

Pe lângă alocarea a 6 la sută din PIB pentru educaţie, studenţii mai cer să crească finanţarea de baza a universităţilor până la valoarea ei din 2008, să fie mărită cu 30 la sută subvenţia cămine-cantine, să crească şi fondul de burse cu destinaţie clară către bursele sociale şi să existe investiţii reale în centrele de consiliere şi orientare în carieră şi o metodologie care să definească normele de funcţionare a acestora.

Şi Consiliul Naţional al Elevilor a anunţat că elevii vor purta miercuri banderole albe, în semn de protest faţă de subfinaţarea sistemului educaţional, iar în unele judeţe, după orele de curs, se vor alătura manifestaţiilor studenţilor.

Elevii bucureşteni nu vor face grevă japoneză şi nici nu se vor solidariza cu acţiunile de protest ale studenţilor, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele Consiliului Municipal al Elevilor Bucureşti, Cleopatra Nestor.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat pentru MEDIAFAX că nu are nicio problemă privind greva japoneză anunţată pentru miercuri de Consiliul Naţional al Elevilor, el precizând că respectă "dreptul acestora de a se exprima liber" .

Demersurile studenţilor pentru creşterea finanţării educaţiei au început încă din ianuarie, cu iniţierea unei petiţii de peste 100 de metri semnată de 10.000 de studenţi din întreagă ţară, care a fost depusă la Guvern şi Parlament, dar care, potrivit ANOSR, "nu a stârnit nicio reacţie din partea instituţiilor statului, acestea ignorând complet mesajul".

În 6 noiembrie, ANOSR s-a declarat solidară cu protestul din Capitală al cadrelor didactice, la care au participat peste 7.000 de membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Sindicaliştii din educaţie cer, de asemenea, minimum 6% din PIB pentru învăţământ, liderul FSLI, Simion Hancescu, anunţând că, în perioada imediat următoare, va fi organizat un referendum în rândul membrilor de sindicat, în ceea ce priveşte declanşarea unei greve generale.

  • Peste 1.200 de studenţi şi elevi protestează în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca

Peste 1.200 de studenţi şi elevi protestează, miercuri seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, solicitând alocarea a 6 la sută din PIB pentru Educaţie şi condiţii mai bune în cămine.

Studenţii s-au adunat, miercuri după-amiază, în campusurile universitare din Observator şi Hasdeu, apoi au pornit într-un marş spre Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, blocând traficul rutier pe străzile Clinicilor şi Napoca.

Ei au ajuns în Piaţa Unirii în jurul orei 17.00, având bannere cu mesaje precum "Studenţii de azi, liderii de mâine", "Minciunile se plătesc, studenţii fac protest", "Vrem 6% din PIB", "Şcoala n-are rost când Guvernul te vrea prost".

La miting participă şi elevi, care susţin revendicările studenţilor.

Participanţii la protest - adică peste 1.200 de tineri, conform jandarmilor - scandează "Studenţi, salvăm educaţia", "Ne-au minţit toţi guvernanţii, am ajuns la coada vacii", "Educaţi, nu manipulaţi", "Studenţime, nu uita, 6 este cifra ta", "Vrem cămine şi cantine, aşa nu ne mai convine".

Andreea Petruţ, membru în Consiliul de Conducere al Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), a declarat că studenţii vor 6 la sută din PIB pentru educaţie, condiţii mai bune de învăţătură, burse mai mari, dar şi condiţii mai bune în cămine.

"E vremea să cerem ce ni se cuvine", a spus Petruţ.

Protestatarii vor porni într-un marş pe Bulevardul Eroilor, până la Prefectură, apoi pe Bulevardul 21 Decembrie, până la Primăria Cluj-Napoca, urmând ca manifestarea să se încheie în Piaţa Lucian Blaga, în faţa Casei de Cultură a Studenţilor.

  • Aproximativ 500 de studenţi protestează în Piaţa Unirii din Iaşi cerând 6 % din PIB pentru Educaţie

Aproximativ 500 de studenţi de la universităţile ieşene participă, miercuri, la un miting de protest organizat în Piaţa Unirii, din municipiul Iaşi, ei solicitând, printre altele, alocarea a 6 % din PIB pentru Educaţie.

La acţiunea de protest de miercuri sunt prezenţi studenţi de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Universitaea Tehnică "Gheorghe Asachi" şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, la miting participând şi câţiva reprezentanţi ai Federaţiei "Alma Mater".

Pe pancartele studenţilor se poate citi, printre altele, "Ministerul să ne vadă, ţinem orele în stradă", "Dragi părinţi, copiii voştri au făcut dinţi", "Dacă şase nu ar fi educaţia ar muri" şi "Lăcomia voastră trezeşte România noastră".

Participanţii la miting au scandat: "Vrem să fim mai educaţi, vă rugăm să ne scuzaţi", "Studenţii au sărăcit, taxele s-au tot mărit", şi "Ultima soluţie facem revoluţie".

Potrivit estimărilor jandarmilor, la protest participă aproximativ 500 de studenţi care se manifestă în mod paşnic.

Mai mulţi studenţi s-au urcat pe statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii, purtând steaguri tricolore, iar unul dintre aceştia este îmbrăcat într-un costum popular.

Potrivit organizatorilor acţiunii, studenţii intenţionează să se deplaseze în marş din Piaţa Unirii către Prefectura Iaşi.

Potrivit reprezentanţilor Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), miercuri au loc acţiuni de protest în centrele universitare din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Galaţi, Baia Mare, Sibiu, Suceava, Oradea şi Alba-Iulia.

Studenţii cer Guvernului alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie şi se declară "revoltaţi de lipsa de responsabilitate pe care guvernanţii României o arată faţă de educaţie, când ea este definită că o prioritate naţională".

Printre nemulţumirile lor se numără, potrivit ANOSR, faptul că universităţile, în contextul unei subfinanţări constante a educaţiei, au fost nevoite să crească taxele, să comaseze grupe şi facultăţi sau să reducă şi chiar să oprească, în unele cazuri, investiţiile ce ţin de îmbunătăţirea calităţii sistemului educaţional.

  • Aproximativ o mie de studenţi protestează la Sibiu

Aproximativ o mie de studenţi protestează, miercuri, în centrul municipiului Sibiu, cerând 6% din PIB pentru Educaţie şi scandând lozinci împotriva Guvernului.

Cei aproximativ o mie de studenţi s-au strâns în curtea Facultăţii de Inginerie din municipiul Sibiu, apoi au pornit în marş către Piaţa Mare a oraşului.

Pe traseu, studenţii au scandat lozinci împotriva Guvernului şi au cerut alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie: "Vrem o şcoală pentru toţi, nu Guvern de mafioţi", "Educaţia finantaţi sau de la Guven plecaţi", "Noi vrem educaţie, nu vrem pe plantaţie", "Minciunile se plătesc, studenţii fac iar protest", "Noi de-aicea nu plecăm, nu plecăm acasă, până nu ne finanţaţi educaţia noastră".

De asemenea, tinerii au purtat pancarte şi bannere pe care au scris: "Voi daţi afară tinerii din ţară", "6 la sută pentru Educaţie", "Legea respectaţi, 6 % alocaţi", "6 % pentru Educaţie, sută la sută pentru viitor", "6, vin studenţii", "SRI nu e educaţie", "Fără promisiuni, vrem acţiuni".

Când au ajuns în Piaţa Mare din Sibiu, studenţii au format un cerc în mijlocul căruia au "desenat" din cărţi "6%".

La ora transmiterii acestei ştiri, studenţii au plecat din Piaţa Mare către punctul iniţial de întâlnire, care se află vizavi de Rectoraul Universităţii Lucian Blaga.

Coloana de studenţi este însoţită de jandarmi, iar până în prezent nu s-au înregistrat incidente, protestatarii deplasându-se doar pe trotuare, astfel că traficul rutier nu a fost perturbat.

  • Peste o mie de studenţi protestează la Timişoara

Peste o mie de studenţi din Timişoara au pornit, miercuri după-amiază, într-un marş de protest din Complexul Studenţesc până în faţa Prefecturii Timiş, cerând Guvernului alocarea a 6% din PIB pentru Educaţie.

Studenţii s-au adunat mai întâi în Complexul Studenţesc, în jurul orei 13.00, iar de acolo au pornit spre Universitatea de Vest şi Universitatea Politehnica, unde li s-au alăturat şi alţi colegi care ieşiseră de la cursuri. Astfel, s-au adunat peste o mie de studenţi care au pornit spre Prefectura Timiş, care va fi punctul final al marşului, acolo urmând să fie depus un memoriu cu nemulţumirile lor.

Studenţii fluieră şi scandează lozinci precum: "Fără Educaţie piere orice naţie", "Să vină banii la studenţi" sau "Azi în Timişoara, mâine în toată ţara".

Ei poartă pancarte şi bannere pe care au scris: "6%", "Încercăm să avansăm, fără bani nu avansăm", "6% şanse", "Vrem 6. PIBune" sau "6% Dreptatea noastră, obligaţia voastră".

Printre nemulţumirile studenţilor se numără şi faptul că universităţile, în contextul unei subfinanţări constante a Educaţiei, au fost nevoite să crească taxele, să comaseze grupe şi facultăţi sau să reducă şi chiar să oprească, în unele cazuri, investiţiile care ţin de îmbunătăţirea calităţii sistemului educaţional.

Totodată, studenţii sunt revoltaţi şi de faptul că bursele sociale sunt de două sau chiar de trei ori mai mici decât prevede legea, ele nereuşind să acopere nici jumătate din costurile de masă şi de cazare, de faptul că jumătate dintre studenţii din România ajung să renunţe la studii din motive financiare sau din cauză că nu şi-au ales corespunzător facultatea.

  • Galaţi: 150 de studenţi de la Universitatea "Dunărea de Jos" au participat la un marş de protest

Aproximativ 150 de studenţi de la Universitatea "Dunărea de Jos" au participat, miercuri, la un marş de protest desfăşurat între Campusul universitar "Alexandru Ioan Cuza" şi sediul instituţiei de stat din Galaţi, cerând alocarea a şase procente din PIB pentru educaţie şi reducerea taxelor de studii

Pe întreg parcursul marşului, participanţii la protest au scandat lozinci precum "Educaţia salvează naţia", "6% pentru student, 0% pentru Parlament", "Vă rugăm să ne scuzaţi, nu-nvăţăm cât ne furaţi", iar în final au aprins în mod simbolic lumânări pe scările Universităţii "Dunărea de Jos", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Principala noastră revendicare este alocarea celor şase la sută din PIB pentru educaţie. De trei ani nu se respectă legea, partidele politice prin Pactul Naţional pentru Educaţie şi-au asumat acest lucru, dar nu îl respectă. Guvernanţii îşi bat joc de români, îşi bat joc de educaţie de 23 de ani", a declarat, în timpul protestului, Ionuţ Dumitraşcu, preşedintele Ligii Studenţilor din universitatea de stat din Galaţi.

Acesta a mai susţinut că o altă problemă cu care studenţii din Galaţi se confruntă este cea a taxelor de studiu care cresc de la un an la altul.

"În 2013, taxele au ajuns chiar la 3.000 lei, o sumă foarte mare pentru mediul socio-economic din zilele noastre, iar studenţii nu îşi vor mai putea permite să plătească aceste taxe şi vor renunţa la studii", a mai spus preşedintele Ligii Studenţilor din Galaţi.

Reprezentanţii studenţilor au spus că vor declanşa o grevă generală dacă revendicările lor nu se vor rezolva.

  • Peste o sută de studenţi suceveni au protestat în faţa Palatului Administrativ

Peste o sută de studenţi, membri ai Sindicatului "Univers" din Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava, dar şi membri ai sindicatelor din învăţământul preuniversitar sucevean au participat, miercuri, la un miting de protest în faţa Prefecturii Suceava cerând alocarea a 6% din PIB pentru educaţie.

Preşedintele Asociaţiei Studenţilor din Universitatea Suceava, Bogdan Viţelariu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că protestul de miercuri este a doua acţiune organizată de ASUS în semn de solidaritate cu acţiunile declanşate la nivel naţional de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România în cadrul campaniei "Şanse pentru Educaţie".

Viţelariu a spus că în cazul în care revendicările nu vor fi ascultate se va continua cu un protest naţional la Bucureşti, unde vor participa studenţi din toate centrele universitare, urmate de grevă generală.

El a mai spus că studenţii suceveni doresc alocarea a şase procente din PIB pentru educaţie, creşterea finanţării de bază a universităţilor, precum şi creşterea subvenţiei pentru cantină şi cazarea în cămine, îmbunătăţirea activităţilor de consiliere şi orientare în carieră.

Liderul Sindicatului "Univers" din Universitatea "Ştefan cel Mare" Suceava, sindicat afiliat la Federaţia "Alma Mater", Floricel Babei, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la acest miting au participat şi cadre didactice universitare, arătând că şi angajaţii universităţii sucevene, respectiv cadrele didactice universitare, personalul auxiliar, personalul nedidactic doresc alocarea a şase la sută din Produsul Intern Brut pentru Educaţie.

"Este o sumă foarte importantă pentru sistemul de învăţământ, care nu înseamnă salarii, ci înseamnă dezvoltarea întregului sistem de învăţământ, dezvoltarea bazei materiale, creşterea condiţiilor de cazare în cămine, cât şi în spaţiile de desfăşurare a procesului de învăţământ atât pentru studenţi, cât şi pentru elevi sau pentru preşcolari, pentru a simţi că este educaţie în România şi să nu aibă tendinţa toţi să plece în afară", a spus liderul sindicatului "Univers" din Universitatea "Ştefan cel Mare".

Unul din liderii Sindicatului FSLI Suceava, Dorin Rusu, a arătat că şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar sucevean s-au alăturat, miercuri, protestului studenţilor, arătând că aceştia nu au venit să ceară bani de salarii, ci au venit doar să ceară ferm respectarea legilor.

"Mi se pare anormal ca într-un stat de drept să nu se respecte legile în vigoare. Ceea ce se întâmplă de douăzeci şi ceva de ani este că învăţământul este subfinanţat cu bună ştiinţă pentru că, aşa cum strigau colegii mei, "Ţara te vrea prost" şi, din păcate, există articole şi în Constituţia României, şi în Legea învăţământului, care nu pot fi încălcate de nicio ordonaţă de urgenţă. Sunt articole care prevăd pentru învăţământ minimum şase la sută din PIB. Ni se pare anormal ca an de an să fim finanţaţi cu doi la sută din PIB", a explicat Rusu.

Protestatarii au scandat lozinci precum "Fără educaţie, moare orice naţie!", "Educaţia salvează naţia", "Nu mai vrem promisiuni, vrem să treceţi la acţiuni", "Voi daţi afară tinerii din ţară", "Şcoala n-are rost, Guvernul te vrea prost", "Vrem o şcoală pentru toţi, nu Guvern de mafioţi" sau "SRI lasă-ne bani de educaţie" şi "Banii dacă nu ni-i daţi, noi vă cerem să plecaţi".

  • Peste o sută de studenţi şi elevi au protestat la Constanţa cerând 6% din PIB pentru educaţie

Peste o sută de studenţi şi elevi au protestat, miercuri după-amiază, în municipiul Constanţa, principala revendicare fiind alocarea de către Guvern a şase la sută din PIB pentru Educaţie.

Manifestanţii au pornit într-un marş de protest în jurul orei 14.00 din faţa sediului Universităţii Maritime Constanţa către sediul Prefecturii, iar pe drum au scandat lozinci între care "Nu vrem pe plantaţie, noi vrem educaţie", "Vă rugăm să ne scuzaţi, suntem tineri educaţi", "Vrem o ţară pentru toţi, nu guvern de mafioţi", "Educaţia salvează naţia".

Ei au purtat mai multe pancarte pe care scria "Nu neglijaţi elevii, ei sunt viitorul ţării","Remember 89?", "Nu ai 6 nu ai şanse", "Educaţia este gratuită, nu trebuie plătită", "Minciunile se plătesc, studenţii fac iar protest", "Ministerul să ne vadă, ţinem orele în stradă", "Şase la sută pentru educaţie".

După ce au mărşăluit aproximativ o oră, protestatarii au ajuns pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa, unde li s-a alăturat o delegaţie din partea Sindicatului Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Constanţa, care şi-a manifestat astfel solidaritatea cu acţiunea de protest.

Studenţii şi elevii au solicitat Guvernului alocarea a şase la sută din PIB pentru Educaţie, dar şi respectarea Pactului Naţional pentru Educaţie semnat în 2008 de către toţi liderii partidelor politice parlamentare şi acordarea unor facilităţi de transport.

Protestul, organizat de Universitatea Maritimă din Constanţa şi Asociaţia Elevilor din Constanţa, s-a încheiat în jurul orei 16.00.

  • Protest a circa 200 de studenţi şi la Oradea, care cer alocarea a 6 % din PIB pentru Educaţie

Aproximativ 200 de studenţi ai Universităţii din Oradea au ieşit, miercuri, pe străzile oraşului, alături de mai multe cadre didactice, pentru a cere alocarea a 6 la sută din PIB pentru Educaţie.

Printre protestatari s-au aflat preşedintele Senatului Universitar, profesorul Sorin Curtilă, prorectorul Simona Trif, cancelarul Senatului, Vasile Aurel Căuş, şi conferenţiarul Marius Ţepelea, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Marşul a pornit de pe strada Universităţii, iar participanţii au scandat lozinci şi au purtat pancarte, bannere, portavoce şi steaguri, cu inscripţiile: "Legea respectaţi, şase alocaţi", "Educaţia salvează naţia", "Fără educaţie moare orice naţie" şi "Nu vrem bani, nu vrem valută, vrem să avem 6%".

În drumul lor spre centrul oraşului, protestatarii au blocat o bandă de circulaţie şi au fost însoţiţi de echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei.

Marşul s-a desfăşurat pe un traseu de 12 kilometri, între Universitate - Piaţa Unirii - strada Republicii - Parcul Traian - Parcul 1 Decembrie - strada Vasile Alecsandri – Universitate, încheindu-se fără incidente.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici