Proteste în Valea Jiului: Doi mineri spitalizaţi s-au întors în subteran. Alţi doi, transportaţi la spital

Cei doi mineri de la Mina Paroşeni, transportaţi, vineri, la spital, după ce li s-a făcut rău, au revenit în subteran, alături de colegii lor care protestează, în timp ce alţi doi ortaci au ajuns, în cursul după-amiezii, cu ambulanţa, la spitalul din Vulcan, acuzând o stare de rău.

138 afișări
Imaginea articolului Proteste în Valea Jiului: Doi mineri spitalizaţi s-au întors în subteran. Alţi doi, transportaţi la spital

Proteste în Valea Jiului: Doi mineri spitalizaţi s-au întors în subteran. Alţi doi, transportaţi la spital (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Primii doi mineri transportaţi la spital erau din schimbul unu de joi şi au stat mai bine de 30 de ore în subteran. Ei au revenit în jurul orei 17.00 la Mina Paroşeni, pentru a continua protestul din subteran alături de colegii lor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Unul dintre cei doi mineri a spus că i-au fost administrate perfuzii şi "că nu au mers acasă, pentru că ei sunt fraţi cu minerii aflaţi în subteran şi nu puteau să-i abandoneze acolo", după care a izbucnit în plâns.

Întrebat dacă este adevărat că membrii familiilor minerilor protestatari intenţionează să vină să solidarizeze cu aceştia, ortacul a răspuns afirmativ.

Vineri după-amiază, alţi doi mineri au fost transportaţi cu ambulanţa la spitalul din Vulcan, după ce li s-a făcut rău.

În paralel, la sediul Societăţii Naţionale Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ) are loc şedinţa Consiliului de Administraţie, în care trebuie să se ia act de numirea noului director al societăţii, Aurel Anghel, care este directorul Minei Paroşeni şi membru PSD, fiind cumnatul deputatului PSD de Valea Jiului Cristian Resmeriţă.

La această întâlnire participă şi liderii de sindicat ai minerilor, cărora nu le-a fost permis accesul la negocierile care au avut loc la Prefectura Hunedoara, între SNIMVJ şi Complexul Energectic Hunedoara (CEH), în cursul dimineţii.

Aproximativ 500 dintre minerii aflaţi în subteran la Mina Paroşeni au decis ca, vineri după-amiază, să intre în greva foamei, considerând că sunt dispreţuiţi şi ignoraţi de forurile decizionale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici