PROTESTELE din închisori se extind :Angajaţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, solidari cu cei de la Vaslui, care refuză să mai intre la lucru

Angajaţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi se declară solidari cu cei de la Vaslui, care refuză să mai lucreze. ”Ne rezervăm dreptul de a refuza să mai prestăm ore suplimentare”, spune liderul de sindicat.

2535 afișări
Imaginea articolului PROTESTELE din închisori se extind :Angajaţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, solidari cu cei de la Vaslui, care refuză să mai intre la lucru

PROTESTELE din închisori se extind :Angajaţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, solidari cu cei de la Vaslui, care refuză să mai intre la lucru

Potrivit liderului de sindicat al angajaţilor din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, Dorin Scarli, angajaţii de la Iaşi vor ajunge şi ei în situaţia în care nu vor mai face ore suplimentare, dacă nu vor fi angajate şi alte persoane.

"Colegii din sindicat sunt solidari cu cei din Penitenciarul Vaslui. Au perfectă dreptate, nu mai durează mult şi vom ajunge şi noi în situaţia lor, în cazul în care nu vor fi suplimentate statele de funcţionare a unităţilor de penitenciar”, a spus Dorin Scarli.

Potrivit acestuia, se va încerca, în primă fază un dialog cu ministrul Justiţiei.

"Noi încercăm prima dată prin dialog. În situaţia în care nu vom putea rezolva prin dialog, după ce vom aduce la cunoştinţă toate problemele pe care le avem domnului ministru al Justiţiei, şi prin el domnului prim- ministru, ne rezervăm dreptul de a refuza să mai prestăm ore suplimentare, de a mai asigura anumite activităţi din unitate", a declarat Scarli.

Acesta a adăugat că Penitenciarul are 411 angajaţi, iar necesarul este de 472. ”Ca să funcţionăm în condiţii normale, nu de lux, la Penitenciarul Iaşi ar trebui să fie undeva la vreo 653 de angajaţi. Lipsa acestor oameni generează ore suplimentare, zile de concediu de odihnă neefectuate, stres şi toate celelalte", a declarat lideriul de sindicat.

În Penitenciarul Iaşi sunt încarcerate 1.200 de persoane, din care 200 în regim de maximă siguranţă. Potrivit sursei citate, angajaţii unităţii au adunat 7.700 de ore suplimentare şi 4.343 de zile de concediu.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor a cerut, vineri dimineaţă, intervenţia urgentă a ministrului Justiţiei, în condiţiile în care jumătate din angajaţii Penitenciarului Vaslui refuză să mai intre la serviciu, din cauza lipsei de personal şi a orelor suplimentare neplătite.

”Miercuri, 6 decembrie 2017, conducerea Sindicatului Megas Vaslui ne-a informat că personaliul care-şi desfăşoară activitatea în sectorul operativ intenţionează refuză intrarea în serviciu pe motiv că, datorită lipsei de personal, nu sunt respectate condiţiile legale privind siguranţa detenţiei. La această oră mai bine de jumătate din personalul care lucrează în serviciul de supraveghere (peste 50) a semnat cereri în acest sens, urmând ca activitatea să fie blocată. Personalul solicită intervenţie rapidă a ministrului Justiţiei, aprobarea suplimentării statelor de personal şi deblocarea concursurilor de ocupare a funcţiilor necesare asigurării funcţionării la parametri normali a penitenciarului. În caz contrar, activitatea penitenciarului urmează a fi efectiv blocată, fiind extrem de posibilă afectarea unor misiuni precum cele de escortare la punctele de lucru şi instanţele de judecată, dar şi a celor de educaţie şi asistenţă psihosocială care depind de disponibilitatea personalului de supraveghere”, arăta Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici