PSD acuză ANI de trucarea unor licitaţii şi prejudicii de peste 1,5 milioane de euro

Purtătorul de cuvânt al Departamentelor PSD, OlguţaVasilescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că ANI a trucat o licitaţie pentru arhivarea declaraţiilor de avere, creând un prejudiciu de aproape 1,5 milioane de euro.

131 afișări
Imaginea articolului PSD acuză ANI de trucarea unor licitaţii şi prejudicii de peste 1,5 milioane de euro

PSD acuză ANI de trucarea unor licitaţii şi prejudicii de peste 1,5 milioane de euro (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Senatorul PSD a acuzat conducerea ANI că ar fi "trucat" o licitaţie pentru achiziţionarea de servicii de arhivare electronică a declaraţiilor de avere.

Vasilescu a afirmat că la licitaţia iniţială s-au prezentat două firme, prima solicitând suma de 1,6 milioane de euro pentru serviciile pe care urma să le presteze, a doua solicitând suma de 1,9 milioane de euro.

Potrivit senatorului PSD, licitaţia a fost anulată, la o a doua organizare prezentându-se doar o firmă, SC Star Storage, care a oferit la prima licitaţie un preţ de 1,9 milioane de euro.

Vasilescu a afirmat că firma respectivă a solicitat la a doua licitaţie suma de 3,3 milioane de euro, fiind declarată şi câştigătoare.

"S-a produs o prăduială de aproape 1,5 milioane de euro pentru că s-a pus lupul paznic la stână la conducerea ANI", a declarat ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici