Pui de căprioară, salvat de un pescar şi dus la Grădina Zoologică din Sibiu. FOTO

Un pui de căprioară, care a fost salvat de un pescar, în zona localităţii sibiene Săcel, după ce fusese muşcat de câini a fost dus, joi, la Grădina Zoologică din Sibiu, acesta fiind pus la adăpost într-un ţarc şi urmând să primească şi un nume, pe Facebook, transmite corespondentul MEDIAFAX.

437 afișări
Imaginea articolului Pui de căprioară, salvat de un pescar şi dus la Grădina Zoologică din Sibiu. FOTO

Pui de căprioară, salvat de un pescar şi dus la Grădina Zoologică din Sibiu. FOTO

Puiul de căprioară are vârsta de aproximativ două luni, fiind găsit de un pescar, după ce fusese muşcat de câini, potrivit comisarului Bogdan Lazăr, de la Garda de Mediu Sibiu.

„Noi aproximăm că are o vârstă apropiată de două luni. El a fost găsit de un cetăţean din municipiul Sibiu, care se afla într-o zonă de agrement, respectiv în zona localităţii Săcel, la pescuit. Era muşcat şi agresat de câini”, a declarat Lazăr.

Puiul de căprioară a fost dus acasă şi îngrjit de pescarul, care l-a găsit, acesta sesizând, totodată, Garda de Mediu.

„A anunţat Garda de Mediu, neştiind cui să se adreseze. Noi am identificat gestionarul fondului de vânătoare - Direcţia Silvică Sibiu, în speţă Ocolul Valea Cibinului Sălişte. Ei au făcut investigaţiile necesare deplasându-se la domiciliul cetăţeanului şi au constatat că puiul nu poate fi eliberat în mediul natural, luând decizia de a fi transferat în Grădina Zoologică Sibiu”, a spus comisarul Bogdan Lazăr.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu spun că puiul nu ar fi avut nicio şansă de supravieţuire în mediul natural.

„Puiul a suferit nişte răni relativ grave în zona abdominală. A fost cusut, dezinfectat, îngrijit şi alimentat foarte bine. Nu avea nicio şansă de supravieţuire în mediul natural. Ar fi putut întâlni alţi răpitori, dăunători sau chiar autovehicule sau oameni rău intenţionaţi”, a declarat comisarul Mircea Pupăză.

Puiul de căprioară a fost evaluat şi de medicul veterinar de la Zoo Sibiu, care a afirmat că trebuie ţinut sub supraveghere.

„Ca urmare a solicitării Gărzii de Mediu, noi am preluat puiul de căprioară. Este un mascul tinerel, care a fost salvat de nişte binevoitori de la moarte. Am fost solicitaţi pentru a oferi condiţii mai bune şi o şansă la viaţă puiului de căprioară. Momentan o să fie sub supraveghere. Am făcut o evaluare în momentul în care l-am preluat şi este sănătos. Va fi ţinut sub observaţie, se vor face analize suplimentare”, a spus medicul veterinar Liviu Todescu.

Puiul de căprioară va împărţi un ţarc de 400 de metri pătraţi cu încă o căprioară şi cu doi iepuri de Patagonia.

„Grădina Zoologică Sibiu a răspuns prompt solicitării Gărzii de Mediu de a prelua şi de a îngriji puiul de căprioară. Este, de fapt, un mascul, un căprior, care se va bucura de o locaţie de 400 de metri pătraţi, unde mai sunt o căprioară şi doi iepuri de Patagonia. În prezent, pentru că Grădina Zoologică Sibiu mai deţine un exemplar din aceeaşi specie, sperăm să reuşim să facem o familie din cele două căprioare”, a declarat directorul Grădinii Zoologice Sibiu, Marius Lunca.

Puiul de căprioară va avea şi un nume, pentru alegerea lui fiind lansat un concurs cu premii, pe pagina de Facebook a Gărzii Naţionale de Mediu şi pe cea a Grădinii Zoologice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici