Putin şi Macron nu vorbesc aceeaşi limbă, după întâlnirea avută la Moscova

Macron a spus că „am primit de la Putin promisiunea că nu va exista nicio escaladare a conflictului”, dar Kremlinul neagă, susţinând că părţile nu au reuşit să încheie un acord.

2712 afișări
Imaginea articolului Putin şi Macron nu vorbesc aceeaşi limbă, după întâlnirea avută la Moscova

Putin şi Macron nu vorbesc aceeaşi limbă, după întâlnirea avută la Moscova

La Moscova, preşedintele francez, Emmanuel Macron, merge la Kiev pentru a se întâlni cu preşedintele Volodymyr Zelensky, a declarat că a obţinut aseară de la Vladimir Putin „că nu va exista nicio escaladare” a crizei cu Ucraina.

Vorbind cu reporterii în avionul care îl duce de la Moscova la Kiev, Macron a explicat că a „reuşit”, în cele 5 ore de întâlnire aseară, la Kremlin, să smulgă promisiunea preşedintelui rus „că nu există nicio deteriorare sau escaladare” în relaţiile Rusia-Occident legat de criza din Ucraina.

„Pentru mine, a fost vorba de blocarea jocului, pentru a preveni o escaladare şi o deschidere de noi perspective. Acest obiectiv a fost atins pentru mine”, a pus Macron.

Kremlinul a reacţionat imediat. Promisiunile preşedintelui Putin făcute de Macron că Moscova, anume că Putin nu va porni noi iniţiative militare în Ucraina, „nu sunt corecte”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia şi Franţa nu au reuşit încă să încheie un acord privind reducerea tensiunilor din jurul Ucrainei.

Potrivit unui oficial francez, Putin a convenit, de asemenea, ca trupele care iau parte la exerciţiul militar de pe teritoriul belarus, lângă graniţele Ucrainei, să fie retrase odată ce aceste jocuri de război se vor termina, pe 20 februarie. Peskov a spus, în schimb, că trupele se vor întoarce la bazele lor din Rusia după exerciţii, fără a oferi o dată precisă.

Garanţiile de securitate solicitate de Moscova din partea Occidentului nu au primit încă un răspuns satisfăcător şi, prin urmare, problema „rămâne deschisă pentru Rusia şi rămâne, de asemenea, crucială”, a spus Peskov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici