Galerie FOTO-VIDEO. Racla cu moaştele Sf. Parascheva a fost scoasă din Mitropolie. Urmează pelerinajul

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă, vineri dimineaţa, din Catedrala Mitropolitană de la Iaşi şi aşezată pe baldachinul special amenajat din o familie din Bucureşti, care aduce flori Sfintei de 18 ani.

2412 afișări

Racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost scoasă din Catedrală vineri dimineaţa, la ora 6.00, şi aşezată în baldachinul special amenajat pentru sărbătoare.

Baldachinul a fost împodobit pentru al 18-lea an la rând de familia Bulat-Buştei.

Pentru prima dată, Maria Bulat-Buştei a adus-o şi pe fiica sa la împodobirea baldachinului, pe Victoria Maria Paraschiva, care a spus că a venit să o roage pe Sfântă să îi dea un frăţior.

„Am venit cu mami să punem florile pentru Sfânta Parascheva. O rog mult să îmi aducă un frăţior, ca să mă joc cu el mereu, mereu”, a spus fetiţa în vârstă de 4 ani jumătate.

Maria Bulat-Buştei a spus că nu şi-ar imagina un an în care să nu fie prezentă la Sărbătoarea Sfintei Parascheva de la Iaşi.

„Ne rugăm să fim sănătoşi. Atâta timp cât putem, să venim să îi aducem flori Sfintei. Ne-am organizat uşor. Sunt foarte mulţi voluntari, de la an la an sunt mai mulţi. Sfânta este foarte ajutătoare. Faptul că suntem sănătoşi, că avem linişte în familie, că suntem uniţi, că putem reveni în fiecare an, am un copil minunat, sănătos... ce minune mai mare să aştept”, spune Maria Bulat-Buştei.

Familia de la Bucureşti spune că în fiecare an alege flori rezistente, pentru că sărbătoarea de la Iaşi se întinde pe mai multe zile. Anul acesta, aranjamentul din flori albe, galbene şi portocalii poartă umele de „Toamnă Veselă”.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei spun că sunt pregătiţi să organizeze Hramul de Sf. Parascheva în cele mai bune condiţii, dată fiind situaţia epidemiologică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici