Radu Bica are două locuinţe şi niciun cont în bancă. El a intrat în atenţia DNA din 2009

Vicepreşedintele CJ Cluj Radu Bica, reţinut pentru luare de mită, are o casă, un apartament şi două terenuri, dar în declaraţia sa de avere nu apare trecut niciun cont bancar. Presa locală relata încă din 2009 că a intrat în atenţia DNA, fiind acuzat de presiuni asupra şefului de la Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat.

1063 afișări
Imaginea articolului Radu Bica are două locuinţe şi niciun cont în bancă. El a intrat în atenţia DNA din 2009

Radu Bica (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul CJ Cluj, Radu Bica are credite luate de la BCR în 2006 şi 2007, cu o valoare totală de 51.000 de euro, scadente în 2014 şi 2022.

De asemenea, vicepreşedintele CJ Cluj are un teren în Turda, de 883 de metri pătraţi, cumpărat în 1982, şi unul în comuna Năpradea, judeţul Sălaj, de 24.700 de metri pătraţi, moştenit în anul 2004.

Radu Bica are o casă în Turda, cu o suprafaţă de 290 de metri pătraţi, cumpărată în anul 1982, şi un apartament în Cluj-Napoca, de 66 de metri pătraţi, cumpărat în 2007.

În declaraţia de avere a lui Bica, postată în 15 iunie 2011, nu apar niciun cont bancar şi nicio maşină, doar venitul obţinut ca vicepreşedinte al CJ Cluj, în sumă de 43.845 de lei.

Potrivit declaraţiei de avere, soţia sa, Antonica Bica, a încasat un venit de 55.484 de lei ca manager al Spitalului Municipal Turda.

În declaraţia de interese depusă tot în 15 iunie 2011, Radu Bica apare ca acţionar la SC Complex Prestări Servicii SRL din Turda, cu 18 acţiuni.

Pe linie politică, Bica este vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean al PDL Cluj din 2004 şi vicepreşedinte al PDL Turda din acelaşi an.

Între 1994 şi 1998 a fost preşedinte al Organizaţiei de Tineret a PD Turda.

Înainte de a deveni vicepreşedinte al CJ Cluj, în iunie 2008, Radu Bica a fost şef la Autoritatea Rutieră Română (ARR) Cluj, începând cu anul 2005.

În luna iunie 2010, Radu Bica a primit distincţia "Crucea Transilvană" a Mitropoliei Clujului, "pentru merite deosebite în sprijinirea activităţii pastoral-misionare a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului".

Potrivit presei clujene, în anul 2009 Radu Bica ar fi intrat în atenţia DNA Cluj, fiind acuzat de presiuni asupra directorului Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP) Cluj, Mircea Avram, pentru a nu se organiza o licitaţie publică privind reabilitarea a nouă sectoare de drum judeţean din Cluj.

Conform sursei citate, Guvernul a trimis la Cluj suma de trei milioane de euro pentru reabilitarea a nouă sectoare de drum, banii ajungând la RAADPP, iar vicepreşedintele CJ Cluj Radu Bica dorea ca lucrările să fie încredinţate direct Regiei Autonome a Drumurilor Judeţene (RADJ) Cluj, nu prin licitaţie.

Potrivit presei locale, RADJ Cluj ar fi trebuit să subcontracteze lucrările către Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Turda, iar ulterior firmei Real Bis SRL, unde Bica ar fi fost administrator.

În acest caz, CJ Cluj a decis, în final, să organizeze o licitaţie pentru reabilitarea celor nouă sectoare de drum judeţean, pentru a se evita orice suspiciune.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Cluj efectuează acte de urmărire penală faţă de Radu Vasile Bica, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, pentru luare de mită.

Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2011, inculpatul Bica Radu Vasile a acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitatea sa de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.

Bica a fost reţinut pentru 24 de ore, în urma unui flagrant, el urmând să fie prezentat Curţii de Apel Cluj, cu propunere de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici