Radu Zamfir: La transmiterea coordonatelor, am folosit Google Maps. Datele ne arătau distanţa la care suntem faţă de nişte comune

Medicul Radu Zamfir, implicat în accidentul aviatic de luni seară, din judeţul Cluj, a declarat, într-un interviu, că pentru a transmite coordonatele locului în care se afla dipă producerea accidentului din Munţii Apuseni, s-a folosit de Google Maps, care îi arăta formele de relief şi distanţa la care se afla faţă de comunele din zonă.

7431 afișări
Imaginea articolului Radu Zamfir: La transmiterea coordonatelor, am folosit Google Maps. Datele ne arătau distanţa la care suntem faţă de nişte comune

Radu Zamfir: La transmiterea coordonatelor, am folosit Google Maps. Datele ne arătau distanţa la care suntem faţă de nişte comune (Imagine: Marius Pop/Mediafax Foto)

"După prăbuşire, avionul era rupt, aripile rupte, botul rupt. Eram în avion împrăştiaţi. Fiecare a ieşit cum a putut. Primul lucru a fost să sun la 112, am anunţat că ne-am prăbuşit. Mi s-au cerut coordonatele, am coordonatele din telefon. Am folosi un soft de GPS, Google Maps, unde vedeam date despre relief, despre distanţa la care suntem faţă de nişte comune. Le-am dat datele serviciilor de salvare", a declarat Zamfir, într-un interviu acordat Ştirilor Pro TV.

Întrebat ce s-a întâmplat cu pilotul Adrian Iovan, Zamfir a spus: "Era prins în ceva din aripă. Am încercat să-l scot, era conştient la început. A încercat să-mi sugereze cum să-l scos. Apoi, şi-a pierdut cunoştinţa".

Întrebat la ce s-a gândit în toată perioada în care a fost la locul accidentului, Zamfir a spus: "M-am gândit doar să scap cu viaţă, m-am gândit la fetiţa mea".

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici