Raed Arafat, despre victimele accidentului de autocar din Bulgaria: Una dintre persoane este paralizată

Una dintre victimele accidentului rutier care a avut loc duminică în Bulgaria a suferit leziuni la coloana vertebrală şi este paralizată, a declarat marţi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

482 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat, despre victimele accidentului de autocar din Bulgaria: Una dintre persoane este paralizată

Raed Arafat, despre victimele accidentului de autocar din Bulgaria: Una dintre persoane este paralizată (Imagine: MAI)

Secretarul de stat a spus că este vorba despre o femeie care după răsturnarea autocarului a suferit o leziune gravă la coloană şi măduva spinării. Arafat a precizat că sunt şi alţi pacienţi aflaţi în stare gravă.

"Ce pot să spun este că printre pacienţi avem unii care sunt într-o stare foarte serioasă. Avem o persoană care este chiar cu leziune de coloană şi măduva spinării, deci este paralizată", a precizat Raed Arafat.

În ce priveşte al doilea accident de autocar, care s-a produs luni, în Ungaria, Raed Arafat a spus că cele cinci victime internate în Spitalul din Szeged ar putea fi aduse în ţară în următoarele două sau trei zile.

"Sunt cinci pacienţi internaţi acolo, se aşteaptă ca în următoarele două sau trei zile să fie externaţi. Dacă este nevoie de externare cu ambulanţa, noi avem un protocol cu colegii din Ungaria şi fie îi aduc la graniţă şi îi preluăm noi, fie, data fiind distanţa mică, poate mergem să-i luăm", a mai spus secretarul de stat.

Arafat a adăugat că, după ce vor fi aduşi în România, este posibil ca unii dintre răniţi să fie internaţi, iar alţii să meargă acasă.

Accidentul din Bulgaria s-a produs duminică, în jurul orei 05.00, când un autocar cu turişti care venea spre România din Turcia, de la Kuşadasi, s-a răsturnat în Pasul Republika, între localităţile Gurkovo şi Veliko Târnovo - zonă muntoasă din ţara vecină. În autocar se aflau 27 de români - 25 de pasageri şi doi şoferi. În urma accidentului, un român a murit, şase au fost răniţi grav, iar alţii au suferit răni uşoare. Conform agenţiei Focus, persoana decedată în accident avea 27 de ani.

Răniţii au fost transportaţi iniţial la un spital din Veliko Târnovo, unde doi dintre ei au fost operaţi. Ulterior, şase răniţi grav - patru femei şi doi bărbaţi - au fost transportaţi în Bucureşti cu elicoptere, aceştia fiind internaţi la Spitalul Floreasca, unde una dintre cele patru femei a fost operată.

Celelalte persoane care se aflau în autocarul implicat în accident au fost aduse în ţară cu un alt autocar, pus la dispoziţie de firma transportatoare. După ce au ajuns în ţară, 16 dintre acestea au mers la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru investigaţii.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, din primele informaţii furnizate de autorităţile bulgare, autocarul nu a adaptat viteza la condiţiile meteo şi, într-o curbă, a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat.

La o zi după accidentul din Bulgaria, un alt autocar, în care se aflau 32 de persoane, s-a răsturnat într-un şant, în apropierea localităţii Mako din Ungaria, pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile. În urma accidentului, 13 români din autocar au fost răniţi, doi fiind în stare gravă.

Cinci dintre răniţi au fost internaţi la Spitalul Szeged. Printre răniţi este şi şoferul autocarului, acesta având răni uşoare. Celelalte persoane rănite uşor în accident au fost duse la spitale din localităţile Oroshaza şi Mako, pentru investigaţii, ulterior fiind externate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici