Raicu: Prin rectificarea bugetară propusă în Consiliul General suntem obligaţi să tăiem 648 de milioane de lei

Consilierul general PDL Mircea Raicu a declarat miercuri, înaintea şedinţei CGMB, că prin proiectul de rectificare bugetară sunt obligaţi să taie 648 de milioane de lei, întrucât la începutul anului bugetul municipalităţii a fost umflat prin "estimarea dezastruoasă a veniturilor".

174 afișări
Imaginea articolului Raicu: Prin rectificarea bugetară propusă în Consiliul General suntem obligaţi să tăiem 648 de milioane de lei

Raicu: Prin rectificarea bugetară propusă în CGMB suntem obligaţi să tăiem 648 de milioane de lei (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Astăzi suntem obligaţi ca, la sfârşitul anului 2013, să tăiem nu mai puţin de 648 de milioane de lei, adică peste 147 de milioane de euro, din cauza politicii dezastruoase de umflare a veniturilor, care-i permitea primarului general să facă la începutul anului cheltuielile care-l interesau, pentru ca apoi, în decembrie, constatând că nu s-au realizat veniturile, să oblige Consiliul General la o rectificare bugetară în minus", a spus Mircea Raicu.

Potrivit lui Raicu, rectificările în minus înseamnă de fapt tăieri ale bugetului, mai ales în zona investiţiilor şi a serviciilor publice, respectiv furnizarea de căldură şi transport.

"Din cauza subfinanţării, a falimentului RATB, autobuzele circulă în sezonul rece fără să fie dotate cu cauciucuri de iarnă", a mai spus Mircea Raicu, precizând că regia de transport public închide anul cu datorii de peste 67 de milioane de lei.

Consilierul general PDL a mai spus că şi RADET va închide anul 2013 cu datorii care au depăşit 550 de milioane de euro.

Mircea Raicu a precizat că rectificările negative vor fi făcute din bugetele instituţiilor de cultură, ale instituţiilor de asistenţă socială, ale spitalelor bucureştene şi, "cel mai grav exemplu, de la administraţia câinilor fără stăpân, unde bugetul este diminuat cu peste 50 la sută, respectiv peste 9,5 milioane de lei".

Consilierul PDL l-a acuzat pe primarul general al Capitalei că a refuzat să pună la dispoziţie agenţiilor de rating informaţiile solicitate pentru stabilirea ratingului oraşului, urmare fiind faptul că acestea au retrogradat Bucureştiul de la ratingul BB+ la BB, "din cauza incertitudinilor privind răscumpărarea obligaţiilor de 550 de milioane de euro cu maturitate în 2015".

"Pe de altă parte, municipalitatea nu a constituit provizioane pentru plata acestei datorii de 550 de milioane de euro, deşi la intrarea în mandat Sorin Oprescu a găsit economii în depozite la bănci în sumă de 282 de milioane de euro", a mai spus Raicu.

Consilierul general a mai spus că PDL Bucureşti îi cere primarului Sorin Oprescu şi majorităţii USL din CGMB să nu crească preţul la gigacalorie în Capitală pentru niciun consumator.

Preţul gigacaloriei pentru agenţii economici din Capitală ar putea creşte de la 252,17 lei la 329,30 lei fără TVA, pentru cei alimentaţi din centralele RADET, şi de la 212,95 de lei la 296,49 de lei, pentru cei alimentaţi din puncte termice proprii, proiectul urmând să fie discutat miercuri în CGMB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici