Răspândirea gripei porcine în România - vezi aici harta

Alte 91 de cazuri de gripă AH1N1 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, la nivel naţional, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 672, potrivit statisticilor oficiale.

804 afișări
Imaginea articolului Răspândirea gripei porcine în România - vezi aici harta

Răspândirea gripei porcine în România - vezi aici harta (Infografic realizat de Lucian Maftei/Mediafax Foto)

Cele 91 de cazuri noi de gripă AH1N1 au fost înregistrate în următoarele judeţe:

Tabelul cu localitatile in care s-a raspandit gripa porcina

Pacienţii prezintă forme uşoare de boală şi se află sub tratament de specialitate.

Simptomele infecţiei cu virusul gripei porcine sunt asemănătoare cu cele ale virozelor respiratorii, respectiv rinoree, jenă în gât, febră de peste 37 grade, stare generală proastă.

Specialiştii spun că numărul mare de cazuri confirmate în această perioadă este cauzat de pătrunderea şi răspândirea virusului AH1N1 pandemic în colectivităţile de copii şi tineri din judeţele Iaşi, Dolj, Prahova şi din municipiul Bucureşti.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis, în şedinţa în care s-a analizat evoluţia gripei AH1N1, suplimentarea fondurilor pentru achiziţia de echipamente, medicamente, mijloace de protecţie şi vaccinuri, apreciind totodată că, din punct de vedere medical, situaţia din România este sub control.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici