RATB face grevă de solidaritate pe 31 mai sau nelimitat dacă se taie salariile

Sindicaliştii de la Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) vor face grevă pe 31 mai, în semn de solidaritate cu bugetarii, dacă nu vor fi afectaţi de reducerea salariilor, iar dacă li se vor tăia veniturile vor opri activitatea pe termen nedeterminat.

96 afișări
Imaginea articolului RATB face grevă de solidaritate pe 31 mai sau nelimitat dacă se taie salariile

RATB face grevă de solidaritate pe 31 mai sau nelimitat dacă se taie salariile (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Liderul sindical, Vasile Petrariu, a declarat vineri pentru MEDIAFAX că vor decide miercuri, în urma adoptării de către Guvern a Ordonanţei de Urgenţă privind măsurile de austeritate, dacă fac grevă de o zi de solidaritate, sau pe termen nedeterminat.

"Vom vedea dacă Ordonanţa Guvernului privind măsurile de austeritate ne va afecta în mod direct sau nu ne vor fi tăiate salariile cu 25 la sută. Oricum vom face grevă generală de o zi, chiar dacă nu ne taie salariile. Şi cei de la Metrorex, şi de la CFR vor decide în urma apariţiei ordonanţei. Este posibil să asigurăm o treime din transport în ziua protestului sau să facem grevă doar câteva ore", a explicat Petrariu.

Preşedintele Confederaţiei Meridian, Ion Popescu, a declarat la finalul discuţiilor de joi de la Ministerul Finanţelor, că CFR-iştii vor opri trenurile intrând în grevă generală din 31 mai, nemulţumiţi de scăderea cu 25 la sută a salariilor.

Popescu spunea că liderii sindicali de la Metrou şi transportul public se gândesc să ia aceeaşi decizie din 31 mai.

Din cei 11.000 de salariaţi ai RATB, 4.000 reprezentaţi de liderul Vasile Pietrariu vor intra in grevă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici