RATB investeşte 760.000 de euro într-un sistem de monitorizare a traficului online

RATB cumpără un sistem de monitorizare prin care 1.000 de autobuze şi 100 de troleibuze vor fi urmărite online în traseu şi dirijate în funcţie de trafic, estimând că investiţia de 760.000 de euro va fi amortizată în mai puţin de un an prin reducerea costurilor cu personalul de control din terminale

481 afișări
Imaginea articolului RATB investeşte 760.000 de euro într-un sistem de monitorizare a traficului online

RATB investeşte 760.000 de euro într-un sistem de monitorizare a traficului online (Imagine:Andrei Moise/Mediafax Foto)

"Investiţia în acest sistem, în cuantum de 760.000 de euro, are un dublu impact: creşte calitatea transportului public, dar ne ajută să realizăm şi o economie substantială. Investiţia va fi amortizată în mai puţin de un an, prin reducerea costurilor aferente personalului de control din terminale", a declarat directorul general RATB, Adrian Criţ, citat într-un comunicat de joi al regiei.

Sistem de monitorizare şi control al traficului în timp real ce va fi achiziţionat de RATB este compus din echipamente de dirijare, dispecerizare şi monitorizare a parametrilor vehiculelor, precum şi din dispozitive de comunicaţie între personalul de bord şi dispeceri. Acesta va gestiona problemele de ritmicitate apărute pe liniile de transport în comun.

Astfel, cele o mie de autobuze Mercedes şi o sută de troleibuze IRISBUS pe care vor fi instalate echipamentele vor fi urmărite online în traseu şi dirijate în funcţie de condiţiile de trafic.

Achiziţionarea noului sistem de monitorizare şi control al traficului va permite îmbunătăţirea circulaţiei vehiculelor RATB, deoarece aceasta va fi adaptată condiţiilor de trafic actuale, susţin reprezentanţii RATB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici