Razie ANPC în Piaţa Sudului şi Piaţa Matache din Bucureşti: Inspectorii au găsit produse stricate la mai mulţi comercianţi

Amenzi de peste 60.000 de lei au fost aplicate sâmbătă de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) după ce au găsit produse stricate la mai mulţi comerciaţi din Piaţa Sudului şi Piaţa Matache din Capitală, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

431 afișări
Imaginea articolului Razie ANPC în Piaţa Sudului şi Piaţa Matache din Bucureşti: Inspectorii au găsit produse stricate la mai mulţi comercianţi

Razie ANPC în Piaţa Sudului şi Piaţa Matache din Bucureşti: Inspectorii au găsit produse stricate la mai mulţi comercianţi (Imagine: Anita Vizireanu/Mediafax Foto)

Inspectorii ANPC au făcut controale sâmbătă în cele două pieţe vizând conformitatea alimentelor expuse perisabilităţii în condiţiile temperaturilor ridicate şi au găsit diverse produse expirate, de la icre, la cârnaţi şi mici, carne stricată care era ţinută în continuare în combina frigorifică a magazinului, ouă sparte care erau de asemenea păstrate, pulpe de pui care fuseseră decongelate şi apoi recongelate şi alimente fără acte de provenienţă sau pe care nu era imprimată data de expirare.

Astfel, au fost aplicate amenzi de peste 60.000 de lei unui număr de aproximativ 15 comercianţi, cea mai mare sancţiune fiind de 10.000 de lei, au precizat sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici