Razie printre taximetriştri în gări şi aeroporturi. Aproape 200 de amenzi în două ore

Aproape 200 de taximetrişti au fost amendaţi contravenţional, miercuri, pe parcursul a două ore, în cadrul unei acţiuni declanşate la nivel naţional, care a vizat verificări în zona gărilor şi a aeroporturilor, informează Poliţia Română.

178 afișări
Imaginea articolului Razie printre taximetriştri în gări şi aeroporturi. Aproape 200 de amenzi în două ore

Razie printre taximetriştri în gări şi aeroporturi. Aproape 200 de amenzi în două ore (Imagine: Mihai Dascalescu/mediafax Foto)

"Pe durata a două ore, Direcţia Rutieră şi Direcţia de Poliţie Transporturi din cadrul IGPR au coordonat, miercuri, o acţiune care a avut ca scop verificarea legalităţii desfăşurării transportului rutier în regim taxi şi «rent a car cu şofer», în zona Aeroporturilor «Henri Coandă» Bucureşti-Otopeni, Timişoara, Cluj, Bacău şi în zona Gării de Nord, staţiilor CF Basarab şi Obor din Bucureşti", se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

Conform sursei citate, cu acest prilej, au fost aplicate 192 de amenzi contravenţionale, 157 pentru încălcarea regulilor de circulaţie, 27 la Legea taximetriei şi opt pentru alte abateri.

În acelaşi timp, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare neautorizate, au fost retrase 15 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute zece permise de conducere.

În cadrul acţiunii, au fost identificaţi şi doi şoferi care făceau taximetrie în mod ilegal. Aceştia au fost amendaţi contravenţional, iar poliţiştii le-au ridicat certificatele de înmatriculare şi numerele autoturismelor pe care le foloseau.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici