Reacţie vehementă la „slăbiciunile” femeilor, susţinute de ÎPS Teodosie: „Femeia este înger pe pământ! Nu ne este îngăduit s-o considerăm obiect de batjocură”

  • ÎPS Calinic Argeşeanul a avut o replică la afirmaţiile considerate misogine ale ÎPS Teodosie.
  • Acesta a afirmat că motivul pentru care femeia nu are roluri importante în biserică ţine de „condiţia slăbiciunilor sale”.
  • ÎPS Teodosie: „Femeia a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”
  • În replică, ÎPS Calinic Argenşeanul aduce un omagiu femeii, pe care o numeşte „înger pe pământ” şi „fiinţă dumnezeiască”.
3321 afișări
Imaginea articolului Reacţie vehementă la „slăbiciunile” femeilor, susţinute de ÎPS Teodosie: „Femeia este înger pe pământ! Nu ne este îngăduit s-o considerăm obiect de batjocură”
ÎPS Teodosie, arhiepiescopul Tomisului, a făcut recent o declaraţie controversată, în care a afirmat că motivul pentru care femeia nu are roluri importante în biserică ţine de „condiţia slăbiciunilor sale”.
 
Nu este discriminare, este vorba de statutul bărbatului şi al femeii. Sigur că nicio femeie nu poate fi preot şi atunci e discriminare? De ce? Pentru că aceasta este condiţia ei. Ea nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale. Cum să fie discriminare? Aceasta este femeia. Ea a început păcatul. Dacă nu păcătuia, nu ar fi născut în dureri”, a declarat IPS Teodosie. 
 

„Femeia este un Înger purtător de mir!”

 
Însă, Calinic Argeşeanul, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului l-a contrazis pe arihiepiscolul Tomisului. Astfel, Calinic Argeşeanul aduce un omagiu femeii, pe care o numeşte „înger pe pământ” şi „fiinţă dumnezeiască”, şi a venit cu argumente din învăţăturile textelor religioase.
 
Voi încerca să scriu despre o altă minune, cea a răsplăţii întreite făcută de Dumnezeu Femeii prin aceea că: Au aflat cele dintâi despre Învierea lui Iisus Hristos; au văzut cele dintâi pe Iisus Cel înviat din mormânt şi au dus cele dintâi vestea cea mare a Învierii lui Iisus, chiar ucenicilor Săi! Cine ar putea cu adevărat să cuprindă cu mintea ce a însemnat în cei două mii de ani, ziditorul exemplu al femeilor mironosiţe, al mamelor celebre şi al tuturor mamelor din lume? Toate au zidit la temelia lumii! Toate au zidit viaţa de familie şi creşterea pruncilor în duhul Evangheliei lui Hristos! Toate au zidit şi au întărit dragostea între oamenii din toate timpurile! Toate au schimbat, ca şi azi, de altfel, climatul spiritual al vremii! Aşadar, Femeia: prin muncă cinstită, prin viaţă aleasă, prin dragoste deplină, prin devotament conjugal, prin osârdie de a naşte şi creşte prunci buni, devine astfel, primul dascăl şi preot al copilului ei, aşa cum pe drept cuvânt scrie în Predicile sale, Părintele Mircea Păcurariu. Aşadar, în alcătuirea acestei lumi, Femeia este un Înger purtător de mir!”, a scris vineri seara, Calinic Argeşeanul într-o lungă postare pe contul de Facebook al Arhiepiscopiei pe care o conduce.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici