Recomandare OMS: Adulţii, 150 de minute de activitate fizică pe săptămână, copiii, o oră pe zi

  • Adulţii ar trebui să facă 150 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână, iar copiii şi adolescenţii în medie o oră de exerciţiu fizic pe zi, susţine OMS.
  • Recomandarea se referă şi la femeile însărcinate şi la proaspetele mămici.
3246 afișări
Imaginea articolului Recomandare OMS: Adulţii, 150 de minute de activitate fizică pe săptămână, copiii, o oră pe zi

Recomandare OMS: Adulţii, 150 de minute de activitate fizică pe săptămână, copiii, o oră pe zi

Adulţii ar trebui să facă minim 150 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână, vitală pentru sănătatea fizică şi mentală în pandemie, spun reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citaţi de Reuters.

În cazul copiilor şi al adolescenţilor, aceştia au nevoie în medie de o oră de exerciţiu fizic zilnic şi de limitarea timpului în faţa ecranelor.

„Creşterea activităţii fizice nu numai că ajută la prevenirea şi gestionarea bolilor de inimă, a diabetului de tip 2 şi a cancerului, dar reduce simptomele depresiei şi anxietăţii, reduce declinul cognitiv, inclusiv Alzheimer şi îmbunătăţeşte memoria”, a spus Ruediger Krech, directorul OMS pentru promovarea sănătăţii.

Cu toate acestea, unul din patru adulţi şi patru din cinci adolescenţi nu fac suficientă activitate fizică, care poate include mersul pe jos, mersul cu bicicleta, grădinăritul şi curăţenia.

„A fi activ în fiecare zi este bine nu doar corpul nostru, ci şi pentru sănătatea noastră mentală”, a spus Fiona Bull, şefa departamentului de activitate fizică al OMS.

„Sunaţi un prieten şi faceţi cursurile online împreună, ajutaţi-vă membrii familiei. Când puteţi, ieşiţi afară ”, a spus ea.

Femeile însărcinate şi prospetele mămici sunt incluse în recomandările de 150 până la 300 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână pentru adulţi. Acest lucru aduce beneficii pentru sănătate atât pentru mamă, cât şi pentru bebeluş, potrivit Juana Willumsen, ofiţer tehnic al OMS. De exemplu, diabetul gestaţional se reduce cu 30% în rândul femeilor care sunt active fizic în timpul sarcinii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici