Redactorul şef al revistei care a realizat un „interviu” cu Schumacher generat de AI a fost demis

Redactorul şef al revistei germane Die Aktuelle, care a publicat un „interviu” cu Michael Schumacher generat de inteligenţa artificială, a fost demis, deşi revista şi-a cerut scuze familiei campionului, potrivit BBC.

510 afișări
Imaginea articolului Redactorul şef al revistei care a realizat un „interviu” cu Schumacher generat de AI a fost demis

Editorul revistei şi-a cerut scuze familiei legendei din Formula 1, după ce a publicat „interviul” cu Michael Schumacher generat de inteligenţa artificială.

Schumacher, de şapte ori campion mondial, a suferit răni grave la cap într-un accident de schi în decembrie 2013 şi de atunci nu a mai fost văzut în public.

Revista Die Aktuelle a publicat o copertă cu titlul „Michael Schumacher, primul interviu”. Un slogan sub o fotografie zâmbitoare a lui Schumacher „a sunat înşelător de real”, iar în articol a reieşit că presupusele citate au fost produse de AI.

Articolul a fost realizat cu ajutorul unui program de inteligenţă artificială numit charatcter.ai, care a generat în mod artificial „citate” ale lui Schumacher despre sănătatea şi familia sa.

„Pot, cu ajutorul echipei mele, să stau în picioare de unul singur şi chiar să merg încet câţiva paşi”, se putea citi în „citatele” lui Schumacher.

„Soţia mea şi copiii mei au fost o binecuvântare pentru mine şi fără ei nu aş fi reuşit. Bineînţeles că şi ei sunt foarte trişti, cum s-a întâmplat totul. Ei mă susţin şi sunt ferm alături de mine”.

Familia lui Schumacher a declarat vineri că intenţionează să ia măsuri legale împotriva revistei, iar în weekend editorul acesteia a prezentat scuze.

„Acest articol de prost gust şi înşelător nu ar fi trebuit să apară niciodată. Nu respectă în niciun caz standardele de jurnalism pe care noi - şi cititorii noştri - le aşteptăm”, a declarat Bianca Pohlmann, director general al Funke media group.

„Ca urmare a publicării acestui articol, se vor trage consecinţe imediate asupra personalului. Redactorul-şef al Die Aktuelle, Anne Hoffmann, care a deţinut responsabilitatea jurnalistică pentru acest ziar din 2009, va fi eliberată din funcţie începând de astăzi”.

În urma accidentului de schi, Schumacher a fost plasat în comă indusă şi a fost adus acasă în septembrie 2014, starea sa medicală fiind de atunci păstrată privată de către familia sa.

Schumacher, în vârstă de 54 de ani, a câştigat două dintre titlurile mondiale de piloţi în Formula 1 cu Benetton, în 1994 şi 1995, în timp ce pentru Ferrari a obţinut cinci titluri consecutive între 2000 şi 2004.

Cele şapte titluri în F1 reprezintă un record împărţit împreună cu Lewis Hamilton, în timp ce Schumacher a obţinut 91 de victorii în curse de-a lungul carierei sale, un record pe care Hamilton l-a depăşit în 2020.

Germanul s-a retras iniţial din curse în 2006, dar a revenit în 2010, înainte de a se retrage din nou doi ani mai târziu.

Fiul lui Schumacher, Mick, a pilotat pentru Haas în F1, iar în prezent este pilot de rezervă la Mercedes.

Într-un documentar Netflix din 2021, soţia lui Schumacher, Corinna, a declarat: „Trăim împreună acasă. Facem terapie. Facem tot ce putem pentru ca Michael să se simtă mai bine şi să ne asigurăm că se simte confortabil şi, pur şi simplu, să simtă familia noastră, legătura noastră. Încercăm să continuăm ca o familie, aşa cum îi plăcea lui Michael şi încă îi place. Şi ne continuăm vieţile. „Privatul este privat'” - aşa cum spunea el întotdeauna. Este foarte important pentru mine ca el să se poată bucura în continuare de viaţa lui privată cât mai mult posibil. Michael ne-a protejat întotdeauna, iar acum noi îl protejăm pe Michael”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici