Refacerea pasajului suprateran Băneasa, aprobat de Consiliul General Bucureşti, costă 12 milioane de euro

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, joi, proiectul de Hotărâre privind refacerea şi consolidarea în regim de urgenţă a structurii de rezistenţă a pasajului suprateran Băneasa, peste calea ferată Bucureşti - Constanţa, investiţia ridicându-se la 12 milioane de euro.

65 afișări
Imaginea articolului Refacerea pasajului suprateran Băneasa, aprobat de Consiliul General Bucureşti, costă 12 milioane de euro

Refacerea pasajului suprateran Băneasa, aprobat de Consiliul General Bucureşti, costă 12 milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto)

Specialiştii au anunţat că există pericol de prăbuşire a acestui pasaj, de aceea el trebuie refăcut şi consolidat în regim de urgenţă. Finanţarea proiectului va fi asigurată din bugetul propriu al municipiului Bucureşti, iar valoarea totală a investiţiei este de peste 12 milioane de euro.

Pasajul cu o lungime totală de 288 de metri ar trebui refăcut şi consolidat în termen de zece luni de la începerea lucrărilor. "Urmare a analizei expertizei tehnice realizată pentru pasajul denivelat suprateran Băneasa, peste CF Bucureşti-Constanţa, indică starea tehnică nesatisfăcătoare a acestuia, motiv pentru care au fost dispuse măsuri de intervenţie în regim de urgenţă privind refacerea şi consolidarea structurii de rezistenţă", se arată în expunerea de motive pentru începerea lucrărilor în această zonă.

Acelaşi document arată că lucrările de reabilitare vor duce la îmbunătăţirea condiţiilor de trafic şi creşterea valorilor acestora, creşerea siguranţei rutiere şi pietonale, cât şi a duratei de viaţă a pasajului superior.

În urmă cu câteva luni, primarul general al Capitalei semnala faptul că analizelor experţilor indica faptul că mai multe pasaje şi poduri (opt) construite înainte de '90 sunt în pericol de prăbuşire şi că ele ar trebui incluse pe lista celor care trebuie refăcute şi consolidate în regim de urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici