Referendum: irlandezii au decis să păstreze în Constituţie sintagma „locul femeii este în casă”

  • Irlandezii au decis să păstreze în Constituţie sintagma „locul femeii este în casă”.
  • Ei au respins propunerea de modificare a Constituţiei făcută în cadrul unui referendum.
  • De asemenea, irlandezii au respins prin vot o propunere care viza modul în care este definită familia.
1504 afișări
Imaginea articolului Referendum: irlandezii au decis să păstreze în Constituţie sintagma „locul femeii este în casă”

Referendum: irlandezii au decis să păstreze în Constituţie sintagma „locul femeii este în casă”

Guvernul irlandez a fost învins la referendumul privind schimbarea constituţiei ţării, a recunoscut sâmbătă premierul Leo Varadkar, potrivit Sky News.

Referendumul a avut loc vineri, de Ziua Internaţională a Femeii. Autorităţile au propus modificarea articolul 41.2 din Constituţia Irlandei, care datează din 1937.

„Statul recunoaşte că, prin viaţa ei în familie, femeia oferă statului un sprijin fără de care binele comun nu poate fi realizat. Statul se va strădui, prin urmare, să se asigure că mamele nu vor fi obligate, din cauza necesităţii economice, să se angajeze şi să-şi neglijeze îndatoririle lor în casă”, scrie în articol.

Guvernul a susţinut că limbajul este „sexist” şi „demodat” şi ar trebui şters. Cei care se împotrivesc au susţinut că prin constituţie nu se transmite că locul femeii este în casă, ci se oferă recunoaştere a muncii pe care o fac femeile în familie. Până la urmă, propunerea a fost respinsă prin vot.

A doua întrebare de la referendum s-a referit la familie. Autorităţile au încercat să extindă definiţia constituţională a unei familii de la căsătorie la „relaţii durabile”. Şi această propunere a fost respinsă de participanţii la referendum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
irlanda,
referendum,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici