Regele Mihai nu va participa la manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale

Autorităţile din Alba au fost informate oficial că Regele Mihai şi membrii familiei regale nu vor participa la manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale a României, evenimente la care fuseseră invitaţi.

187 afișări
Imaginea articolului Regele Mihai nu va participa la manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale

Regele Mihai nu va participa la manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax foto)

Prefectul de Alba, Ştefan Bardan, a declarat, miercuri, că a primit din partea Casei Regale un răspuns la invitaţia lansată Regelui Mihai şi membrilor familiei regale de a participa la manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale a României.

"Din păcate, Casa Regală ne-a informat că Majestatea Sa şi membrii familiei regale nu vor putea onora, în acest an, evenimentul. Ne felicită pentru sărbătorirea momentului istoric de la 1 Decembrie 1918 şi îşi exprimă dorinţa de a ne întâlni în cursul anului viitor", a afirmat Bardan.

Întrebat ce personalităţi au confirmat, până în prezent, participarea la manifestările organizate la Alba Iulia în 1 Decembrie, Ştefan Bardan a răspuns că autorităţile din Alba au trimis invitaţii tuturor reprezentanţilor autorităţilor statului, iar singura confirmare primită este din partea ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

Autorităţile din Alba i-au invitat la manifestările organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naţionale atât pe Regele Mihai, cât şi pe preşedintele Traian Băsescu.

Liderul PSD, Victor Ponta, anunţa că cei trei co-preşedinţi ai USL vor participa, de 1 Decembrie, la sărbătoarea de la Alba Iulia.

Guvernul României a alocat, în acest an, pentru manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale a României, suma de 800.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici