Reîncepe şcoala: Un expert în sănătate publică are sfaturi utile pentru profesori şi elevi pe tot parcursul orelor

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş, a fost întrebat de un profesor cum poate să se protejeze pe el şi pe copiii după începerea şcolii faţă în faţă. El a oferit şapte sfaturi pentru protecţia profesorului şi patru sfaturi pentru protejarea elevilor.

1501 afișări
Imaginea articolului Reîncepe şcoala: Un expert în sănătate publică are sfaturi utile pentru profesori şi elevi pe tot parcursul orelor

Reîncepe şcoala: Un expert în sănătate publică are sfaturi pentru profesori şi elevi

În total sunt şapte sfaturi pentru profesori ca să se protejeze după începerea şcolii. În primul rând, expertul în sănătate publică, Razvan Cherecheş, le recomandă profesorilor care au boli cronice să rămână acasă şi să continue activitatea în sistem online.

  • Ca să vă protejaţi, în primul rând dacă aveţi o boală cronică sau o comorbidiate, care vă expune riscului de simptome severe sau chiar deces în caz de COVID -19, luaţi în calcul în mod foarte serios să rămâneţi acasă, să vă continuaţi actvitatea în sistem online, cu adeverinţă medicală.
  • În dimineaţa zilei, înainte să plecaţi la lucru, dacă aveţi simptome digestive sau respiratorii atunci anunţaţi şcoala, contactaţi medicul de familie sau chiar sunaţi la 112 dacă simptomele sunt severe.
  • Purtaţi masca în permanenţă de la ieşirea din casă până în momentul în care vă întoarceţi din nou acasă. Guvernul ar trebui să ofere măşti gratuite pentru toţi profesorii, pentru toţi elevii, astfel încât să fie un proces educaţional decent. Faptul că nu oferă aceste măşti mi se pare o injustiţie şi o inechitate cumplită. Optim ar fi să vă schimbaţi masca la o oră sau două, astfel să-şi păstreze integritatea în caz că se umezeşte şi să purtaţi două măşti, din cauza noii tulpini. Optim, complet nerealist.
  • În permanenţă, pe parcursul zilei, trebuie păstrată o distanţă de un metru, un metru jumătate faţă de toate persoanele din jur astfel încât să reduceţi riscul de infecţie
  • Asiguraţi-vă că spaţiile în care sunteţi pe parcursul zilei sunt cât de bine ventilate posibil. Deschideţi geamul cât de mult se poate şi menţineţi-l deschis cât mai mult, ţinând cont de temperatura de afară.
  • Pe parcusul zilei atunci când ieşiţi cu colegii la fumat şi mâncat păstraţi distanţa faţă de ei. Mâncatul şi fumatul devin activităţi solitare pentru că se formează nori de aerosoli şi riscaţi să infectaţi sau să vă infectaţi.
  • Vaccinaţi vă cât de repede se poate. Da, ştiu platforma e blocată, dar atât cât de repede este posibil vaccinaţi-vă ca să vă ofere protecţie”, i-a sfătuit Cherecheş pe profesori.

Şi în ceea ce-i priveşte pe copii, expertul are o serie de reguli.

  • Asiguraţi-vă că pe tot parcursul zilei copiii poartă masca şi o poartă corect, atât peste nas, cât şi peste gură
  • Asiguraţi-vă că în clasă copiii stau distanţaţi unii de alţii, minimum un metru. Aici aş spune că atât cât este posibil, dar în condiţiile în care stau unii lângă alţii, riscul de infectare este mare. Asiguraţi-vă cât este uman posibil că sunt spaţii alocate, ieşiţi în presă, anunţaţi direcţiunea că nu sunt asigurate condiţii care să-i ţină pe copii protejaţi, în cazul în care copiii nu pot să stea distanţaţi. Ştiu, optim, nerealist!
  • Asiguraţi-vă că, în timpul pauzelor, copiii poartă mască şi nu se aglomerează unii peste alţii.
  • Asiguraţi-vă în permanenţă că sunteţi atenţi la ei. Dacă vedeţi un copil tuşind sau că nu se simte bine, instant scoteţi-l din clasă, izolaţi-l, anunţaţi părinţii şi porniţi procedura de protocol în caz de suspiciune, Staţi în siguranţă”, a mai spus Răzvan Cherecheş.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici