Video Remus Cernea a dat foc unui carton pe care era înfăţişat chipul său, protestând faţă de cenzură

Candidatul Partidului Verde la Preşedinţie, Remus Cernea, a dat foc, luni, în faţa TVR, unei bucăţi de carton pe care era înfăţişat chipul său, protestând faţă de faptul că este obstrucţionat de posturile publice de radio şi televiziune.

129 afișări

El anunţase, anterior, printr-un comunicat, că şi-ar putea da foc. El a preferat să recurgă la gestul simbolic de a arde o marionetă.

Pompierii erau pregătiţi pentru eventualitatea în care Remus Cernea şi-ar fi dat foc în faţa televiziunii cu mai multe furtunuri pentru stins incendiile. Aceştia s-au limitat la a stropi cu apă bucata de carton după ce candidatul la prezidenţiale le-a cerut ajutorul pentru un extinctor.

"Aşadar şi eu candidez, şi eu sunt o voce care trebuie luată în seamă", a afirmat Cernea după ce a aprins marioneta. El a arătat că şi-a anunţat candidatura la alegerile prezidenţiale în urmă cu o lună, pentru a reprezenta o alternativă la actuala clasă politică, iar posturile publice "au fost abstracţie de această candidatură".

"În opinia mea TVR şi radioul public au datoria să prezinte toate opţiunile la prezidenţiale pentru că altfel avem de-a face cu o cenzură. În cazul meu am fost obstrucţionat pentru că o lună nu a fost difuzată niciun fel de ştire despre candidatura mea", a afirmat Cernea.

Remus Cernea

El a adăugat că singura sa şansă de a-şi face cunoscută candidatura este de a recurge la acţiuni neconvenţionale astfel încât să poată să strângă cele 200.000 de semnături necesare pentru a se înscrie în cursa prezidenţială.

Cernea a arătat că săptămâna trecută a avut o acţiune în care a aruncat cu roşii în sediul Guvernului iar marţi, la ora 17.30 în Piaţa Universităţii va prezenta mesajul pe care l-a primit de la Traian Băsescu. "Am primit pe email un mesaj de la Traian Băsescu în care anunţa că nu mai candidează şi că s-a hotărât să mă susţină pe mine", a spus Remus Cernea.

Înainte să plece de la această acţiune neconvenţională Remus Cernea a fost abordat de Alexandru Mironov care i-a spus că va susţine candidura sa la prezindenţiale şi îi acordă semnătura.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici