REPORTAJ: Democrat-liberalii bucureşteni au ieşit la împărţit de portocale. Liderii de seamă au lipsit - FOTO

Democrat-liberalii din Capitală s-au mobilizat vineri, de sărbătoarea Sfântului Nicolae, la împărţit de portocale bucureştenilor, acest fruct exotic fiind ales, după cum a explicat fostul prefect Mihai Atănăsoaei, pentru o dublă calitate: este "de sezon" şi culoarea sa coincide cu aceea a PDL.

594 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Democrat-liberalii bucureşteni au ieşit la împărţit de portocale. Liderii de seamă au lipsit - FOTO

REPORTAJ: Democrat-liberalii bucureşteni au ieşit la împărţit de portocale. Liderii de seamă au lipsit (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Portocala este un fruct sănătos de sezon şi e un fruct portocaliu", a motivat Atănăsoaei această alegere.

Punctul de start a fost Piaţa Unirii , cam 200 de membri ai PDL din organizaţiile sectoarelor 3, 4, 5, echipaţi cu geci portocalii răspunzând chemării partidului. Au fost puse "la bătaie" cinci tone de portocale, câte una de persoană, pentru că a fost un gest simbolic.

Acţiunea democrat-liberalilor a fost primită cu sentimente diferite de către "beneficiari": unii oameni au apreciat gestul, alţii au fost critici. Fie cei de la PDL au fost confundaţi cu social-democraţii, fie portocalele păreau că erau doar "cu dedicaţie" - deci au trebuit cerute "de la obraz" - fie gecile distribuitorilor erau prea portocalii.

"Am primit o portocală de la ăştia, de la PSD - PPSD", a comentat o femeie, în timp ce îşi curăţa prompt fructul primit. "De abia mi-au dat, dădeau la cine vroiau ei, am cerut-o", se arată supărată o alta.

O a treia este nemulţumită că democrat-liberalii au venit "branduiţi" cu portocaliu şi însemnele partidului, pentru ca identitatea lor să fie fără niciun dubiu. "Nu trebuiau să arate uniforma PDL. Nu mi se pare normal, doar pe ei îi vedem că împart portocale şi nu cred că sunt numai cei de la PDL", îşi dă alambicat cu părerea.

În schimb, o altă trecătoare are o apreciere laconică: "este un gest frumos".

Activiştii PDL au venit cu portocalele ambalate în săculeţe, Piaţa Unirii fiind doar punctul de plecare au unei plimbări mai lungi, care a cuprins Piaţa Romană şi zona Tineretului.

"Bine că ne-a dat şi nu ne-a luat", a rezumat pragmatic un bărbat.

Membrii marcanţi ai celui mai mare partid de opoziţie au lipsit de la acţiunea de împărţire a portocalelor.

Săptămâna aceasta democrat-liberalii au mai fost în stradă, inclusiv în Bucureşti, dar cu un scop mai grav: să îşi strige supărarea faţă de bugetul de stat pe anul viitor. În Capitală, protestul anti-buget a avut un numitor comun cu distribuirea portocalelor: liderii de seamă ai partidului s-au remarcat prin absenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici