REPORTAJ: Un arădean a adunat peste 1.500 bonuri fiscale din coşuri de gunoi. 23 sunt câştigătoare la loterie - FOTO

Un arădean de 43 de ani, care are şase copii şi lucrează doar două luni pe an, când construieşte sobe de teracotă, a adunat din coşurile de gunoi ale unor magazine peste 1.500 de bonuri fiscale, 23 dintre acestea fiind câştigătoare la Loteria bonurilor fiscale.

11778 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Un arădean a adunat peste 1.500 bonuri fiscale din coşuri de gunoi. 23 sunt câştigătoare la loterie - FOTO

REPORTAJ: Un arădean a adunat peste 1.500 bonuri fiscale din coşuri de gunoi. 23 sunt câştigătoare la loterie (Imagine: Arhiva personală)

Constantin Lungu, de 43 de ani, este din satul arădean Firiteaz şi s-a prezentat, marţi, la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) pentru a revendica anumite câştiguri la Loteria bonurilor fiscale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful AJFP Arad, Marius Drăgănescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că bărbatul a prezentat, în original, nu mai puţin de 23 de bonuri fiscale de câte 6 lei, emise în 7 februarie, câştigătoare la Loteria bonurilor fiscale.

"Bărbatul a depus 23 de bonuri fiscale valabile, în original, care au fost emise în 7 februarie de mai multe magazine din Arad. Este un caz special şi aşteptăm instrucţiuni pentru a afla cum vom proceda pentru acordarea premiului", a declarat Drăgănescu.

Şeful AJFP Arad a spus că, în judeţ, până marţi după-amiază, au fost înregistrate 71 de bonuri fiscale câştigătoare, dar numai Constantin Lungu a depus mai multe, restul persoanelor care s-au prezentat pentru a revendica premii având câte un bon.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, deţinătorul celor 23 de bonuri a spus că a început să le adune încă din momentul în care a intrat în dezbatere publică posibilitatea organizării acestei loterii.

"De când a fost doar în discuţii loteria, eu am început să adun bonuri. Am strâns peste 1.500, majoritatea aruncate la ieşirea din magazine de către alţi cumpărători. Le-am adunat din coşurile speciale unde se aruncau, chiar dacă alţii se uitau cu mirare", povesteşte arădeanul.

Bărbatul spune că în momentul în care a fost decisă organizarea loteriei a mers la magazine şi a cerut la casă bonurile lăsate de către cumpărători.

"Le-am cerut vânzătoarelor bonurile şi s-au uitat ciudat, au spus că nu va fi nimic de concursul ăsta. Seară de seară mergeam la magazine şi adunam bonurile lăsate de clienţi. Eu mă gândeam că unul tot va fi câştigător, dar nu am crezut că o să am norocul să am 23 de bonuri câştigătoare. Sper să primesc premiu pentru fiecare din ele, pentru că aşa ar fi corect", spune arădeanul.

Constantin Lungu este sobar de meserie, dar nu are un serviciu stabil, pentru că în satul său sau în apropiere nu sunt fabrici unde să se angajeze. El câştigă doar două luni pe an, toamna, când construieşte teracote.

"Nu am găsit de lucru şi mă descurc cum pot. Sper ca banii care îmi vin de la loterie să fie un ajutor însemnat", spune bărbatul.

El are şase copii, de până la 19 ani, între care gemeni de 7 ani.

Arădeanul şi-a făcut şi planuri pentru banii pe care speră să-i primească.

"Indiferent de sumă, zece la sută dau săracilor. Vreau să ajut şi alţi oameni care au greutăţi", a spus bărbatul.

La prima extragere organizată pentru loteria bonurilor fiscale de către Ministerul Finanţelor şi ANAF, care a avut loc luni, în a doua zi de Paşte, au fost declarate câştigătoare bonurile emise la 7 februarie, cu valori între 6,00 lei şi 6,99 lei.

Persoanele care deţin unul sau mai multe bonuri fiscale emise la 7 februarie, cu această valoare, se pot prezenta în următoarele 30 de zile la unităţile ANAF, cu bonurile în original şi o copie a actului de identitate, premiile urmând să fie acordate în maximum trei luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici