Restricţii în 9 comune din judeţul Prahova. Măsurile aprobate pentru restaurante şi cafenele. Unde devine obligatorie masca de protecţie

  • Noi restricţii au fost adoptate miercuri în nouă comune din judeţul Prahova, cu multe cazuri de Covid-19.
  • În restaurante şi cafenele se poate ocupa doar jumătate din spaţiu, cu doi metri distanţă între mese.
  • Masca de protecţie este obligatorie în jurul şcolilor, pe o distanţă de 50 de metri.
13499 afișări
Imaginea articolului Restricţii în 9 comune din judeţul Prahova. Măsurile aprobate pentru restaurante şi cafenele. Unde devine obligatorie masca de protecţie

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a decis, miercuri, că în comunele Bătrâni, Blejoi, Gura Vadului, Jugureni, Păuleşti, Poiana Câmpina, Sălciile, Scorţeni şi Talea, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori, limitarea la maxim 50% din capacitate cu asigurarea unei distanţe de minim doi metri între mese şi participarea a maxim şase persoane la o masă dacă sunt familii diferite, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie sanitară, în restaurantele şi cafenelele de interior.

Măsura este în vigoare în perioada 8 - 14 octombrie.

Aceleaşi măsuri sunt valabile şi în cazul activităţii restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare existente în cele nouă localităţi.

Totodată, în cele nouă comune a fost aprobată limitarea la maxim 50% din capacitate în splile de jocuri de noroc.

„Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au vârsta de peste 5 ani, aflate pe o rază de 50 m în jurul unităţilor de învăţământ”, se arată în decizia Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici