Reţea internaţională de traficanţi de heroină pe ruta Turcia-România-Olanda, anihilată de poliţişti

O reţea internaţională de trafic de heroină pe ruta Turcia - România - Olanda a fost destructurată la începutul acestei săptămâni, autorităţile confiscând peste 20 de kilograme de heroină şi arestând doi dintre liderii turci ai grupării, ambii prinşi în Capitală.

287 afișări
Imaginea articolului Reţea internaţională de traficanţi de heroină pe ruta Turcia-România-Olanda, anihilată de poliţişti

Reţea internaţională de traficanţi de heroină pe ruta Turcia-România-Olanda, anihilată de poliţişti (Imagine: Viorel Dudau/Arhiva Mediafax Foto)

Acţiunea, desfăşurată între 11 şi 13 mai, a fost coordonată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), alături de ofiţeri antidrog ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (DCCO), de specialişti SRI şi de poliţişti din Bulgaria, Turcia şi Germania, potrivit Poliţiei Române.

Poliţiştii au făcut două percheziţii domiciliare în Bucureşti, una la sediul unei firmei de transport persoane pe ruta Turcia - România şi una la locuinţa administratorului neoficial al acesteia, cetăţeanul turc K. Haci, "coordonator al unei puternice reţele de trafic internaţional de droguri pe ruta Turcia - România - Olanda".

Percheziţiile au avut loc după ce, în 11 mai, autorităţile turce au descoperit într-un autocar peste 20 de kilograme de heroină, ambalată în 40 de pachete, ascunse în două compartimente special amenajate sub podeaua maşinii. Autocarul a fost oprit la punctul de trecere a frontierei Kapikule, aflat la frontiera turco-bulgară, în timp ce se îndrepta spre România.

În urma acestora, anchetatorii au confiscat opt kilograme de aur în valoare de peste un milion de lei.

Liderii reţelei, cetăţenii turci K. Haci şi O. Besli, care se aflau pe teritoriul României, "de unde coordonau întreaga activitate infracţională a grupului", au fost prinşi de poliţişti, audiaţi de procurorii DIICOT şi arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în baza unui mandat eliberat de Tribunalul Bucureşti.

Ei sunt suspectaţi de aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat şi trafic intern şi internaţional de droguri de mare risc.

Unul dintre cei mai importanţi traficanţi de droguri din Turcia, arestat la Bucureşti

Pentru capturarea lui Karaman Haci şi a unui partener de afaceri al acestuia, Besli Osman, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au cooperat cu autorităţile judiciare din Germania, Olanda, Bulgaria şi Turcia.

Astfel, a fost destructurat grupul infracţional organizat, specializat în trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc, pe ruta Turcia-România-Europa de Vest.

Procurorii DIICOT informează că în cursul anului 2009, Karaman Haci a iniţiat grupul infracţional organizat, la care au aderat Besli Osman, Sarikaya Kürşat, Huseyin M., precum şi alte persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici