REZULTATE BACALAUREAT 2013 BISTRIŢA NĂSĂUD. 58,31 la sută din candidaţi au promovat. Un liceu are promovare zero, altul 100%

Examenul de bacalaureat a fost promovat de 58,31 la sută din candidaţii din Bistriţa-Năsăud, promovabilitatea fiind cu 16,7 puncte procentuale mai mare decât în 2012, în timp ce la un liceu din judeţ s-a înregistrat promovabilitate 100%, fiind un singur candidat, iar la altul - zero.

2283 afișări

Primele rezultate ale examenului de BACALAUREAT 2013 au fost afişate luni dimineaţă la centrele de examinare din judeţul BISTRIŢA NĂSĂUD. Notele vor fi afişate şi pe edu.ro, portalul Ministerului Educaţiei destinat informaţiilor despre examene.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud, dintre cei 2.708 elevi care s-au prezentat la examen, 1.579 au promovat, adică 58,31 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dintre aceştia, 15,39 la sută au obţinut medii între 9 şi 9,99, în timp ce 29,77 la sută au medii între 6 şi 6,99.

Conform sursei citate, dintre absolvenţii care au urmat cursurile la zi au promovat 62,2 la sută, de la seral 11,59 la sută, iar de la fără frecvenţă niciunul.

Promovabilitate sută la sută s-a înregistrat la Liceul Tehnologic Special "Sfânta Maria" din Bistriţa, care a avut, de altfel, un singur candidat. La Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu" din Bistriţa promovabilitatea a fost de 98,47 la sută, la Colegiul Naţional "George Coşbuc" din Năsăud - 95,95 la sută, la Liceul de Arte "Corneliu Baba" - 94,34 la sută, iar la Colegiul Naţional "Andrei Mureşanu" din Bistriţa - 94,04 la sută.

La polul opus se află Liceul "Petru Rareş" din Bistriţa, cu promovabilitate zero la bacalaureat.

Printre cei care au susţinut examenul de bacalaureat anul acesta s-au numărat Beatrice Moldovan, fiica preşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care a obţinut media 9,10, şi Anca Cârcu (29 de ani), fost candidat al PRM Bistriţa-Năsăud la funcţia de deputat în Colegiul 2, care nu a reuşit să promoveze. La română ea a luat 6, la matematică 2, iar la fizică trei. Ea a urmat un liceu cu frecvenţă redusă, la Feldru.

În 2012, 41,57 la sută dintre candidaţii din Bistriţa-Năsăud care au participat la sesiunea de vară a examenului de bacalaureat au reuşit să promoveze înainte de contestaţii, iar după contestaţii procentul a ajuns la 43,15.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici