REZULTATE BACALAUREAT JUDEŢUL COVASNA: Rata de promovare de 32, 42 la sută înainte de contestaţii

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Covasna a fost de 32, 42 la sută înainte de soluţionarea contestaţiilor, mai mică cu peste zece puncte procentuale faţă de perioada similară a anului trecut, cel mai mare număr de elevi promovaţi fiind la Liceul Teoretic "Szekely Miko".

1414 afișări
Imaginea articolului REZULTATE BACALAUREAT JUDEŢUL COVASNA: Rata de promovare de 32, 42 la sută înainte de contestaţii

REZULTATE BACALAUREAT JUDEŢUL COVASNA: Promovabilitate de 32, 42 la sută înainte de contestaţii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Peste 32 la sută dintre elevii din judeţul Covasna care au susţinut BACALAUREATUL au reuşit să promoveze examenul, înainte de soluţionarea contestaţiilor, conform datelor oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ).

Reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean în judeţul Covasna, inspectorul Farkas Csaba, a declarat, duminică, corespondentului MEDIAFAX că promovabilitatea la examenul de bacalaureat este de 32,42 la sută, înainte de soluţionarea contestaţiilor.

Potrivit sursei citate, cea mai mare promovabilitate, de 87,10 la sută, respectiv de 81,87 la sută, s-a înregistrat la Liceul Teoretic "Szekely Miko", şi Liceul "Mihai Viteazul", ambele din Sfântu Gheorghe, iar cele mai mici, de 3,57, respectiv 2,62 la sută, la Grupul Şcolar "Puskas Tivadar" din Sfântu Gheorghe, şi Grupul Şcolar "Apor Peter" din Târgu Secuiesc.

Potrivit ISJ Covasna, la examene s-au înscris în total 1.997 absolvenţi de clasa a XII-a, dintre care s-au prezentat 1.858.

În judeţul Covasna, şapte elevi au fost eliminaţi pe parcursul examenelor.

Dintre cei prezenţi la examene 32,42 la sută au reuşit să promoveze bacalaureatul, numărul candidaţilor respinşi fiind de 1.248, înainte de soluţionarea contestaţiilor.

În sesiunea similară din anul şcolar precedent, promovabilitatea în Covasna a fost, înaintea soluţionării contestaţiilor, de 44,29 la sută, care a crescut la 45,92 la sută după rezolvarea acestora.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în 8 iulie se afişează rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor putea fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie, va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate REZULTATELE FINALE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici