REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2013 - VASLUI: După contestaţii, 44 de candidaţi au promovat bacalaureatul

Promovabilitatea la bacalaureat a crescut la Vaslui cu 1,3 puncte, ajungând la 62,56 la sută, în urma soluţionării contestaţiilor, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spunând că profesorii au dat dovadă de "prea mare exigenţă" la corectarea iniţială a lucrărilor.

129 afișări

Promovabilitatea la prima sesiune a bacalaureatului în judeţul Vaslui este de 62,56 la sută, 2.025 de elevi reuşind să promoveze examenul, conform rezultatelor finale anunţate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui.

În urma soluţionării contestaţiilor, 44 de elevi care iniţial au fost declaraţi respinşi au reuşit să promoveze examenul.

"Creşterea procentului de promovabilitate cu 1,36 puncte este una destul de mare comparativ cu anii trecuţi, ceea ce denotă că profesorii corectori din comisiile iniţiale au dat dovadă de prea mare exigenţă la corectarea tezelor. A existat şi o creştere a notei cu trei puncte pentru o lucrare şi una cu 1,65 puncte pentru o altă lucrare, astfel că profesorii evaluatori vor fi excluşi din comisiile de examen pentru o perioadă cuprinsă între un an şi cinci ani, conform metodologiei”, a declarat, vineri, inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui Doru Bălan.

În urma soluţionării celor 788 de contestaţii, notele au fost modificate pentru 265 de lucrări. Dintre acestea, 173 au primit în plus până la un punct, 40 de lucrări între un punct şi un punct şi jumătate, iar două teze, ambele la matematică tehnologică, au crescut cu peste 1,5 puncte, respectiv 1,65 şi trei puncte.

De asemenea, notele au fost scăzute, după recorectare, pentru 50 de lucrări. Cele mai multe lucrări pentru care notele au fost modificate, respectiv 143, au fost la limba şi literatura română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici