REZULTATE FINALE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013 - Iaşi: Procentul mediilor peste 5 a crescut cu aproape 0,3 la sută

Procentul mediilor peste 5 la Evaluarea Naţională, în judeţul Iaşi, a crescut cu aproape 0,3 la sută după soluţionarea contestaţiilor, ajungând la 75 la sută, fiind admise 147 din cele 557 de contestaţii depuse de către elevii nemulţumiţi de nota primită iniţial.

732 afișări
Imaginea articolului REZULTATE FINALE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013 - Iaşi: Procentul mediilor peste 5 a crescut cu aproape 0,3 la sută

REZULTATE FINALE EVALUAREA NAŢIONALĂ 2013 - Iaşi: Procentul mediilor peste 5 a crescut cu aproape 0,3 la sută (Imagine: Liviu Chirica-Mediafax Foto)

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, Camelia Gavrilă, a declarat, miercuri, presei că în judeţ procentul mediilor peste 5 la Evaluarea Naţională, în urma contestaţiilor, a crescut de la 74,71 la sută la 75 la sută.

"La Limba română au fost 382 de contestaţii depuse şi 112 note modificate. La Matematică au fost 175 de contestaţii depuse şi 35 de note modificate. Note scăzute sunt doar la matematică, şi anume două. Nu sunt schimbări spectaculoase, rata de promovare finală fiind de 75 la sută", a afirmat Camelia Gavrilă, şefa ISJ Iaşi.

Ea a precizat că multe dintre contestaţii au fost depuse de elevii care au obţinut iniţial note cuprinse între 9 şi 9.50.

"Mai ales la matematică s-a contestat. Candidaţii au mers pe ideea că fiecare sutime contează în dorinţa de a intra la un liceu cât mai bun", a declarat Gavrilă.

Aproape trei sferturi dintre absolvenţii de clasa a VIII-a din judeţul Iaşi au promovat la evaluarea naţională, înaintea contestaţiilor, cu 12 la sută mai mult ca anul trecut.

Şefa ISJ Iaşi Camelia Gavrilă a spus că mediile au crescut foarte mult şi că este posibil ca la liceele de elită să se intre cu peste 9,40.

În judeţul Iaşi, la EvaluareaNaţională din acest an au participat 6.770 de elevi, rata de promovare fiind de 74,71 la sută.

La Română au fost 101 note de 10, faţă de 69 în anul anterior, în timp ce la Matematică s-au obţinut 572 de note de zece, faţă de 284, în 2012.

Şefa ISJ Iaşi susţine că subiectele la proba de Matematică au fost mai abordabile ca în 2012, ea adăugând că mediile sunt mai ridicate ca anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici