Risc de avarie a reţelei electrice care alimentează mai multe staţiuni din sudul litoralului

Mai multe staţiuni din sudul litoralului, precum şi o serie de localităţi învecinate acestora, ar putea rămâne fără curent electric, în următoarele trei zile, din cauza lucrărilor pe care Enel Distribuţie Dobrogea le execută în zona Autostrăzii Bucureşti - Constanţa.

330 afișări
Imaginea articolului Risc de avarie a reţelei electrice care alimentează mai multe staţiuni din sudul litoralului

Risc de avarie a reţelei electrice care alimentează mai multe staţiuni din sudul litoralului (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Astfel, potrivit unui comunicat al Enel, începând de miercuri, ora 12.00, şi până vineri, ora 18.00, societatea execută o serie de lucrări pe linia aeriană de energie electrică (LEA) 110 kV Basarabi - Tătaru, care constau în supraînălţarea liniei, prin montarea unor stâlpi metalici în zona Autostrăzii Bucureşti - Constanţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ca urmare a acestei lucrări, staţiile de transformare Eforie, Costineşti, Neptun, Mangalia Nord, SN Mangalia şi Tătaru vor fi alimentate radial în reţeaua de 110 kV din Staţia CET Palas, cu posibilităţi limitate de preluare a consumului din reţeaua de medie tensiune", se arată în comunicatul de presă al Enel, în care se mai menţionează că, din acest motiv, gradul de siguranţă în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor aferenţi acestor staţii de transformare va scădea.

Principalele localităţi care ar putea fi afectate de eventuale avarii ale reţelei electrice sunt Neptun, Eforie Nord, Costineşti, Mangalia, Dulceşti, Pecineaga, Vânători, Moşneni, 23 August, Schitu şi Agigea, precum şi Şantierul Naval Daewoo - Mangalia.

Reprezentanţii Enel susţin că vor monitoriza în permanenţă starea reţelei, pentru prevenirea unor eventuale avarii majore, iar în eventualitatea apariţiei unor avarii în reţeaua de 110 kV Eforie Nord - Costineşti - Neptun - Mangalia Nord - SN Mangalia - Tătaru, acestea vor fi remediate în regim de urgenţă, urmând ca timpul de realimentare al consumatorilor să se facă în trei până la cinci ore.

"Echipele Enel Distribuţie Dobrogea împreună cu echipe ale contractorilor vor efectua aceste lucrări în regim de maximă mobilizare, pentru a reduce pe cât posibil efectele scăderii gradului de siguranţă în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor", se mai precizează în comunicatul societăţii de electricitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici