Ritli:Aştept un telefon de la Arafat. Dorim să reluăm discuţiile privind proiectul noii Legi a sănătăţi

Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a anunţat luni că îl aşteaptă pe doctorul Raed Arafat să colaboreze în privinţa proiectului Legii sănătăţii, el fiind totodată preşedintele Comisiei de urgenţă a ministerului.

365 afișări
Imaginea articolului Ritli:Aştept un telefon de la Arafat. Dorim să reluăm discuţiile privind proiectul noii Legi a sănătăţi

Ladislau Ritli (Imagine:Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Îl aşteptăm pe doctorul Arafat să colaboreze cu noi, e preşedintele Comisiei de urgenţă a MS

"Îl aşteptăm pe doctorul Arafat să colaboreze cu noi, este preşedintele Comisiei de urgenţă a ministerului. Am vorbit cu dumnealui atunci când a plecat şi l-am rugat să rămână pentru că este nevoie să colaborăm în noul proiect de lege", a declarat ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă doctorul Arafat ar putea reveni în funcţia de subsecretar de stat, Ritli Ladislau a răspus că nu ştie şi că aceasta este o decizie a primului - ministru.

"Pe postul de subsecretar de stat este dr. Andrei Georgescu, decizia schimbării acestuia poate fi luată numai de către premier", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă ar putea face o propunere premierului pentru readucerea doctorului Raed Arafat în funcţia de subsecretar de stat, ministrul a spus că nu s-a gândit la acest lucru. În schimb, el a subliniat că ar dori să folosească experienţa lui Raed Arafat în proiectul noii legi a sănătăţii şi a reiterat totodată ideea că urgenţa nu se va privatiza.

Totodată, întrebat dacă îi va telefona doctorului Arafat pentru a-l invita la discuţii în MS, pe marginea legii, ministrul a spus că nu ştie cum ar trebui procedat, susţinând că poate ar trebui ca fostul subsecretar de stat să îl conteacteze.

"Aştept un telefon de la doctorul Arafat. Dorim să reluăm discuţiile privind proiectul noii Legi a sănătăţi cât mai curând şi cu profesionişti", a spus Rittli Ladislau.

Întrebat, luni, de jurnalişti dacă apreciază că este posibil ca Raed Arafat să lucreze la noul proiect al legii sănătăţii sau să revină în minister, premierul Emil Boc a răspuns că fostul subsecretar de stat "este binevenit, dacă domnia sa va dori".

"Ministrul Sănătăţii va da toate detaliile pe marginea acestui subiect, dar eu nu am niciun fel de problemă ca domnia sa să facă parte din orice colectiv şi din orice echipă", a adăugat Boc.

Ministrul Sănătăţii a fost mandatat de coaliţie să formeze o echipă care să redacteze un nou proiect de lege privind sănătate, echipă din care nu vor lipsi reprezentanţi ai asociaţiilor pacienţilor, societăţii civile, sindicatelor, patronatelor şi Colegiului Medicilor.

Raed Arafat a demisionat, săptămâna trecută, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici