Românca ucisă în Italia avea doi copii, care locuiesc în Turnu Severin împreună cu bunica paternă

Românca ucisă în Italia avea doi copii de doi şi patru ani, care locuiesc în Drobeta Turnu Severin împreună cu bunica din partea tatălui, asistenţii sociali de la Protecţia Copilului Mehedinţi mergând la locuinţa acestora şi stabilind că minorii pot rămâne în continuare în familia lărgită.

179 afișări
Imaginea articolului Românca ucisă în Italia avea doi copii, care locuiesc în Turnu Severin împreună cu bunica paternă

Românca ucisă în Italia avea doi copii, care locuiesc în Turnu Severin împreună cu bunica paternă

Cei doi copii ai Cristinei Zamfir, românca de 26 de ani ucise în Italia, locuiesc, împreună cu bunica paternă, în cartierul Schela din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Asistenţii sociali de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi i-au vizitat pe copii, în vârstă de doi şi patru ani, şi au stat de vorbă cu bunica lor, luându-se decizia ca minorii să rămână deocamdată în grija acesteia.

"O echipă multidisciplinară din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului s-a deplasat la domiciliul copiilor pentru a evalua situaţia acestora. Copiii au rămas în familia lărgită, în grija bunicii paternale, se aşteaptă reîntoarcerea tatălui în ţară şi cazul rămâne în continuare în atenţia Direcţiei", a declarat vineri, asistentul social Tatiana Bodac din cadrul DGASPC Mehedinţi.

Consilierii locali din Drobeta Turnu Severin s-au întrunit, vineri, în şedinţă de îndată şi au luat în discuţie cazul româncei ucise în Italia. Ei au aprobat alocarea sumei de 15.000 lei de la buget pentru repatrierea femeii dacă se va decide ca aceasta să fie înmormântată în România, în condiţiile în care situaţia financiară a familiei româncei este precară.

"Consilierii au votat în unanimitate să acordăm acest ajutor de 15.000 de lei familiei pentru repatrierea trupului şi pentru înhumare, în situaţia în care se va lua o decizie de către autorităţile italiene sau alţi aparţinători să fie înfumat în altă parte actuala hotărâre încetează de drept. În situaţia în care se va decide să fie adusă în ţară intră în vigoare, se va da suma unui transportator autorizat, se aduce aici, se înhumează şi se va acorda ajutorul de înmormântare. Noi am luat legătura cu Procuratura din zona Florenţa, ei încă mai fac cercetări, păstrăm legătura, aşteptăm decizia autorităţilor italiene", a declarat, la sfârşitul şedinţei extraordinare, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe.

Cadavrul Andreei Cristina Zamfir (26 de ani, originară din Hunedoara) a fost găsit "crucificat", luni dimineaţă, la periferia oraşului Florenţa, victima prezentând urme de tortură. Ipoteza analizată de anchetatori este cea a unui criminal în serie, a unui maniac. Potrivit ziarului La Repubblica, Andrea Cristina Zamfir se prostitua în zona oraşului Florenţa fără a fi "protejată" de vreo grupare de proxenetism. Din această cauză, anchetatorilor le este greu să stabilească locul în care românca a fost abordată de clientul care a omorât-o.

În trecut, românca ar fi avut probleme cu drogurile, dar nu a fost condamnată niciodată pentru infracţiuni de acest tip. Românca a fost cercetată la un moment dat pentru delicte referitoare la imigraţie.

După ce declaraţia unei femei care a scăpat cu viaţă, anul trecut, a fost coroborată cu raportul experţilor, s-a ajuns la concluzia că ucigaşul este un italian cu tenul deschis şi chelie, care are vârsta de aproximativ 50-60 de ani. Surse citate de agenţia Adnkronos au declarat că românca ucisă se prostitua la periferia oraşului Florenţa, unde locuia de cinci ani. Ea s-a născut la Hunedoara şi, înainte de a pleca în Italia, a locuit în Drobeta-Turnu Severin.

Autopsia a stabilit că Andreea Zamfir a murit din cauza unei hemoragii interne care a fost provocată de actele de tortură la care a fost supusă.

Un instalator de 50 de ani din Florenţa, suspectat de torturarea şi uciderea româncei Andreea Zamfir, a fost arestat de anchetatorii italieni, informează presa din Peninsulă.

Autorităţile italiene au stabilit că românca poate fi înmormântată în regiunea Campania, unde locuiesc mama şi sora victimei, preciza agenţia ANSA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici