România şi Siria au încheiat o înţelegere pentru extrădarea lui Omar Hayssam

Omar Hayssam va fi adus în ţară în scurtă vreme, după trei ani de la fuga sirianului, condamnat pentru terorism, Ministerul Justiţiei elaborând tratatul de extrădare cu Siria, potrivit postului Realitatea TV.

57 afișări
Imaginea articolului România şi Siria au încheiat o înţelegere pentru extrădarea lui Omar Hayssam

România şi Siria au încheiat o înţelegere pentru extrădarea lui Omar Hayssam

Conform postului Realitatea TV, oficiali din mediile diplomatice române şi siriene susţin că statul român şi cel sirian au ajuns la o înţelegere privind extrădarea lui Omar Hayssam.

MAE a trimis autorităţilor siriene un proiect privind extrădarea

Biroul de presă al Ministerului de Externe a comunicat, joi seară, la solicitarea MEDIAFAX, că MAE a transmis autorităţilor siriene un proiect de tratat privind extrădarea, elaborat de Ministerul Justiţiei.

Potrivit MAE, proiectul de tratat se află în prezent în analiza părţii siriene.

Biroul de presă al MAE nu precizează data la care a fost trimis proiectul şi nici nu face publice detalii despre acesta, dar subliniază că, pentru alte informaţii trebuie contactat Ministerul Justiţiei, care "este autoritatea competentă în domeniul cooperării judiciare internaţionale, inclusiv în ceeea ce priveşte chestiuni legate de extrădare".

Traian Băsescu declara, în 16 noiembrie, că vizita sa în Siria, din 2008, a avut ca obiectiv modificarea Acordului de extrădare între România şi Siria, pentru ca, la finalul acestora, Omar Hayssam să fie extrădat în România.

"Vizita mea în Siria a avut ca obiectiv începerea negocierilor pentru modificarea Acordului de extrădare dintre România şi Siria, în aşa fel încât, la terminarea negocierilor, să poată fi extrădat Omar Hayssam în România", spunea şeful statului.

El şi-a exprimat atunci speranţa că negocierea acestui acord se va finaliza cât de curând.

Traian Băsescu declara, în 4 decembrie, la OTV, că Omar Hayssam "va sfârşi prin a face puşcărie în România".

"Pot să vă garantez că Omar Hayssam va sfârşi prin a face puşcărie în România. Este un efort major al statului să-şi recupereze marii clienţi, cei care au afectat consistent oameni în România şi este în politica pe care eu am impus-o ca astfel de fugari să fie căutaţi, nu când au dispărut să spunem să vedem dacă mi i-o găsi cineva", spunea atunci Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici