România. Vânzarea măştilor respiratorii tip FFP2 s-a dublat în ultimele 72 de ore

Măştile chirurgicale şi cele FFP2 devin obligatorii în România, astfel că în doar 72 de ore numărul vânzarea acestor produse s-a dublat, spune Vasile Ene, directorul general al unei companii româneşti care produce măşti cu avizul tehnic emis de Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare.

4530 afișări
Imaginea articolului România. Vânzarea măştilor respiratorii tip FFP2 s-a dublat în ultimele 72 de ore

România. Vânzarea măştilor respiratorii tip FFP2 s-a dublat în ultimele 72 de ore

Compania producătoare de măşti din Mizil, judeţul Prahova, a înregistrat un număr record de cereri de măşti de protecţie în ultimele zile.

„Comenzile pentru măştile respiratorii tip FFP 2 s-au dublat în ultimele 72 de ore", a declarat Vasile Ene, directorul general al SC Filtre Aer Curat SRL, care deţine brandul Eversted.

În contextul epidemiei de COVID-19, compania din Mizil a demarat producţia măştilor chirurgicale tip IIR, tip II, tip II pentru copii şi a măştilor respiratorii FFP2 şi FFP3, măştile având avizul tehnic emis de Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare ce conţine şi raportul de test emis de MApN cu demonstrarea eficienţei.

De altfel, Eversted este primul producător român avizat de MApN pentru măşti de protecţie FFP2 şi FFP3, fiind singura firmă din România care a trecut testele Laboratorului Ministerului Apărării pentru masca FFP3, aceasta având o eficienţă de 99% la particula de 0.3 microni.

„Măştile chirurgicale au o permeabilitate mare şi facilitează utilizatorului o respiraţie uşoară, însă când vine vorba de o protecţie sigură împotriva COVID-19, cele mai eficiente sunt măştile respiratorii de tip FFP2 şi măştile FFP3. Măştile respiratorii sunt măşti de protecţie folosite înainte de pandemie în industrie şi au o mare eficienţă de filtrare la particula de 0,3 microni, deci la particula de COVID-19", a explicat Vasile Ene.

Aşadar, măştile respiratorii au fost împrumutate din industrie şi aduse în lupta împotriva coronavirusului. Măştile respiratorii sunt echipamente individuale de protecţie. Ele urmează regulamentul Parlamentului European cu privire la respectarea cerinţelor esenţiale de sănătate şi siguranţă pentru echipamentul individual de protecţie.

„Autorizarea de a produce o mască FFP este dată de organisme notificate. Adică o mască conformă trebuie să aibă pe ea marcajul CE urmat de un număr din 4 cifre, acest număr fiind al organismului notificat. Măştile pe care Eversted le produce au marcaj CE urmat de nr 0161 care este organismul AITEX Spania, pentru protecţia COVID-19, AITEX fiind unul din cele 4 laboratoare recomandate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Muncii "Alexandru Darabonţ"”, a mai precizat directorul general al companiei din Mizil.

Masca de protecţie chirurgicală sau FPP2 va deveni obligatorie în toate spaţiile frecventate de oameni, din momentul în care incidenţa trece de 1 la mie. Asta înseamnă că trebuie purtată pe stradă, în staţii şi în toate locurile în care cineva nu e singur.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
masca,
ffp2,
romania

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici