Românii care pleacă în vacanţă pe plajele din Grecia sau Bulgaria ar putea scăpa de cele 14 zile de izolare - surse

  • Liberalii se gândesc să nu mai fie nevoie să intri în izolare, dacă mergi la plajă în Bulgaria sau Grecia
  • Surse liberale au afirmat că măsura s-ar putea aplica şi pentru plecările în alte ţări, în funcţie de evoluţia virusului
  • Grecia şi Bulgaria deja au adoptat mai multe măsuri de relaxare
12551 afișări
Imaginea articolului Românii care pleacă în vacanţă pe plajele din Grecia sau Bulgaria ar putea scăpa de cele 14 zile de izolare - surse

Vrei vacanţă pe plajele Greciei sau Bulgariei?

Dacă ţi-e dor de plajele Greciei sau Bulgariei şi te gândeai că vei mai avea de aşteptat un an până să mergi în vacanţă, îţi dau o veste bună! Nu va trebui să intri în izolare dacă mergi să te bucuri de soare în aceste două ţări.

Liberalii au discutat în şedinţa Biroului Politic Naţional de marţi serară despre posibilitatea ca românii ce au fost la mare în Bulgaria sau Grecia să nu mai fie nevoiţi să intre în izolare cele două săptămâni.

„E un coeficient care se calculează pe o nouă formulă la nivel european. E posibil ca din 15 Iunie să nu mai trebuiască izolare din ţările astea. Dar în ţările cu mulţi români plecaţi: Italia, Spania, Marea Britanie etc, încă va rămâne problema pentru că este acel coeficient mare”, au afirmat surse liberale, pentru MEDIAFAX.

Aşadar, s-ar putea lua măsura şi pentru alte ţări, în funcţie de evoluţia virusului. Îţi faci deja planuri de vacanţă?

Trebuie să mai ştii că Grecia a relaxat, deja, o parte din măsruri, spre exemplu, restricţiile antiepidemice impuse hotelurilor, cinematografelor în aer liber sau piscinelor publice.

Zborurile internaţionale vor fi reluate pe aeroporturile din Atena şi Salonic pe 15 iunie, iar pe restul aeroporturilor, de la 1 iulie.

De asemenea, şi în Bulgaria au fost ridicate mai multe restricţii.

Bulgaria are 2560 de cazuri de COVID, 1206 recuperaţi, iar Grecia 2937 şi 1374 vindecaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici